RTL-kijkers vinden Pechtold beste, WNL-kijkers Agema

Geplaatst op ma 27 feb 2017 om 12:00

Kijkers van het WNL Op Zondag-vrouwendebat hebben Fleur Agema van de PVV uitgeroepen tot winnaar en kijkers van RTL 4’s Rode Hoed Debat kozen voor D66-leider Alexander Pechtold. Dat hebben de omroepen laten weten. Er waren zondag twee grote tv-debatten: WNL’s vrouwendebat was ’s ochtends te zien op NPO 1 en die van RTL 4 ’s avonds op prime time. Traditiegetrouw wordt na afloop van een tv-debat altijd gepeild welke politicus de kijkers het beste vonden.

Fleur Agema kreeg volgens WNL nipt meer stemmen dan Renske Leijten van de SP. Derde werd Mona Keijzer (CDA).

Het debat tussen de first ladies van het CDA, PVV, VVD, SP en D66 leidde onder meer tot een clash tussen de PVV en de VVD over de ‘pleur op’-uitspraak van premier Mark Rutte. “De ‘pleur op’ van de VVD heeft in de praktijk niets te betekenen. Het is een wassen neus”, aldus Agema.

Volgens Roderik van Grieken van het Nederlands Debat Instituut waren vooral Mona Keijzer en Jeanine Hennis sterk in het debat. Van Grieken: “Keijzer was sterk omdat ze veel in de aanval was en Hennis was goed omdat ze alle kritiek makkelijk pareerde.

Aan het RTL-debat deden zowel PVV als VVD niet mee. Alleen de leiders van D66, GroenLinks, CDA, SP en PvdA waren present. Pechtold werd het vaakst als beste genoemd (28 procent). Jesse Klaver van GroenLinks werd tweede en Sybrand Buma van CDA derde.

Pechtold vond het een goed inhoudelijk debat, waarbij de verschillen, maar ook de overeenkomsten goed duidelijk werden. “Ik wil een premier voor alle Nederlanders zijn“, sprak de D66-leider.

Foto: VARA
21 Reacties op “RTL-kijkers vinden Pechtold beste, WNL-kijkers Agema”


 1. Ron

  Dat kereltje Pechtold de beste debater is, staat buitenkijf. Dat is hij al jaren. Ik vind inhoud belangrijker in deze en daar ben ik het allerminst mee eens met het rechtse D66, maar dat terzijde.
  En dat Fleur Agema ‘de beste’ was bij WNL, tja natuurlijk. Renske werd dat niet voor de WNL kijker, dus de doelgroep bereiken is gelukt door deze omroep… Allemaal zeer voorspelbaar.

 2. Anoniem

  Bij het WNLdebat was Hennis heel sterk. Bij het RTLdebat was het iets minder duidelijk. Klaver en Pechtold waren goed, Roemer is en blijft niet sterk in debatten, maar heeft zich goed staande gehouden. Asscher inhoudelijk niet goed en Buma kon vaak niet antwoord geven op een vraag die Buma onzin of dom vond.

 3. Bassie

  “De ‘pleur op’ van de VVD heeft in de praktijk niets te betekenen. Het is een wassen neus”

  Ja, en daarom is de vraag waarom dit soort wassen neuzen het handelsmerk zijn van jouw grote blonde leider, Fleurtje. Fleur op!

 4. wim

  Heb gisterochtend gekeken, wel rare uitslag want Agema is bijna niet aan het woord geweest. Het enige wat ze zei als ze al iets zei, dat de grenzen dicht moeten.

 5. David

  Pechtold was net als Asscher premierabel, maar wist ook spitsig te debatteren. Daarin is Asscher duidelijk minder goed. Roemer zakte wat mij betreft toch weer door het ijs (alweer) en Klaver scoorde een klein zesje. Buma probeerde een beetje rechts te doen maar het blijft een ietwat vreemde pias.

 6. Kijker

  Asscher stond er als premier, niet als lijsttrekker PvdA.
  Buma was het meest rationeel, maar kon het totaal niet verwoorden en had nul charisma. Durfde ook niet door te bijten.
  Pechtold zoals we Pechtold kennen.
  Roemer, tja.
  Klaver was heel ingestudeerd en als er wind tegen was meteen raar giechelen (deed hij ook al bij Buitenhof)

 7. Huiskamer

  Gefeliciteerd Fleur !

 8. joost

  Pechtold, oogt als een vermoeide man, die zijn partij niet groter wist te krijgen, de beginselen van de partij wegsmeet ( referendum en gekozen burgemeester o.a.)
  en om die tot winnaar te verklaren gaat mij te ver.

  Pechtold is net als Rutte een praatjesmaker en egotripper.
  Beiden te lang in de politiek zittend en ook hun geloofwaardigheid steeds meer verliezen.

  Het zou goed en verfrissend zijn voor Nederland, als deze twee de politiek eens zouden verlaten, voor nieuwe, betrouwbare, mensen.

  Maar zij zijn zo verknocht aan het pluche, dat het een utopie is.

 9. Anoniem

  Asscher was waardig hij was daar de minister en niet als lijsttrekker ,als hij mp zou worden krijg je geen rare uitspraken en een mp boven de partijen ,bij Rutte heb het gevoel dat hij een vvd minister president is niet voor elke nederlander.

 10. Bobo

  Fleur Agema heeft dan gewonnen bij Rick Nieman bij WNL op zondagm, maar ik kan me gewoon niet voorstellen haar ooit in een regering te zien. Ze behoorlijk dom hoor. Ze wel een felle feeks dat bewonder ik wel

 11. Anoniem

  Buma en Roemer waren de enige met een eerlijk verhaal en waren de winnaars van het debat. Meneertje Pechtold gaat in debatten helemaal niet in op wat die ander daadwerkelijk zegt. Hij pikt er een ding tussen uit (dat kan iets van lang geleden zijn wat een beetje aan een thema kleeft) en daar gaat hij mee prikken. Als hij rechtstreeks een vraag krijgt en met zijn mond vol tanden staat dan maakt hij met veel bombarie een grapje. Gevaarlijke man! Wil Nederland verkopen aan Europa. En Asscher wat toch wel erg sneu hoe die daar stond. Niemand geloofd deze man meer. Dat deze man zo weinig zelfkennis heeft en zich toch verkiesbaar heeft gesteld vind ik echt stuitend en onbegrijpelijk.

 12. fransw

  Er was maar een winnaar en dat was Buma, en bij de meisjes Renske en Mona

 13. Anonymous

  Waar was Wilders die wil niet regeren, alleen schreeuwen vanaf de zijkant.

 14. Anonymous

  Wilders zelf staat waarschijnlijk allerminst te popelen om een kabinet te gaan leiden. Want brullen aan de zijlijn dat het allemaal niet deugt is heel wat anders dan laten zien hoe het dan wel moet.
  Uit de EU stappen? De grenzen sluiten? Dat zijn de remedies die Wilders de afgelopen jaren steeds heeft gepresenteerd tegen alle kwalen. Maar in de praktijk zal blijken dat dergelijke maatregelen een uiterst averechts effect zullen hebben. Dat Nederland zich als klein landje niet kan isoleren van de rest van de wereld. Dat door je terug te trekken achter de dijken niet alle problemen spoorslags verdwijnen. Dat je de klok niet kunt terugdraaien naar 1956.

 15. arie de jong

  @Ron dat gelul van de bovenste plank zeg. D66 met zeer goedkope onzin als Beter werk, beter onderwijs, betere zorg man waar ben je mee bezig straks gaat hij janken en is D66 ook voor beter slapen, beter bewegen, het slaat nergens op. Dat die 4 overige narren hem niet konden aanpakken had alles te maken met het feit dat zij alle 5 meegestemd hebben met het afbraakbeleid van PvdA en VVD. maar pedante lul Pechthold is gewoon niets waard, zet hem eens tegen een Rotterdammer die vreet hem met huid en haar op en laat niets over van Bilderberg-partij D66, dat zijn de feiten Ron.

 16. Cees

  Jesse Klaver viel mij heel erg tegen, in het RTL debat. Wat een zenuwachtig gedoe en net op de verkeerde momenten lachen. Nee die krijgt mijn stem niet. Fleur deed het goed in het WNL debat maar Mona Keijzer en Renske waren ook sterk.

 17. Japio

  WNL debat was heel netjes en onderhoudend maar het is mij een raadsel waarom Fleur Agema PVV hier als ‘beste’ uit de bus komt. Wat ze zei, raakte kant noch wal.

 18. Wow

  Ze zijn allemaal geen knip voor de neus waard, maar de politici die opkomst islam en vluchtelingenstroom bagatelliseren of zelfs negeren, werken mee aan de ondergang van ons land! Grenzendicht, stoppen met miljoenen cadeau te geven aan Afrika en misschien zelfs een Nexit zal miljarden besparen. Dit geld is hard nodig voor scholing, zorg en pensioen. Zorg eerst dat je eigen land op orde is voordat je weer nadenkt over geld weggeven.
  En voor de goede orde. Oorlogslachtoffers/vluchtelingen moeten geholpen worden maar dat kan vaak dicht bij het thuisland. Hieraan kunnen de Westerse landen financieel bijdragen, maar ze moeten zeker geen mensen uit een andere cultuur hierheen halen.

 19. Ron

  @arie de jong

  Jouw alternatieve feiten zijn GEEN feiten!

 20. HansrZ

  WNL is ,zoals ze zelf graag beweren, een rechts geluid tegen de linksige PO.
  Kijkers naar dit rechtse zondagochtend programma zijn dus vooral VVD en PVV minded.
  Dat ze Fleur Agema dus zo goed vinden is niet verwonderlijk.
  Ik heb ongeveer de helft gezien, maar wat ik Fleur alleen hoorde zeggen, of liever gezegd bleren, was grenzen dicht.
  Ik heb 4 van de 5 dames regelmatig in de slag gezien in debatten over de zorg.
  Mijn indruk van hen is “ordinair viswijven geschreeuw”
  Gelukkig gedroegen 4 van hen zich gisteren bij Rick N (die zelden een scherpe vraag stelt aan een rechtse politicus) zich zondagochtend beschaafd.
  Maar de komende 2,5 week horen we constant dezelfde standpunten, dus is het zonde van je tijd daar je tijd aan te verdoen.

 21. Don

  Gatverrr Nederlandse politici, ben blij als dit gedoe weer achter de rug is!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.