RTL 4 met één uur durende reclame voor Videoland

Geplaatst op ma 27 feb 2017 om 12:34

RTL 4 gaat op prime time een één uur durende reclame voor zijn videodienst Videoland uitzenden. De zender komt op zondag 12 maart, direct na de finale van Moordvrouw, met de eerste aflevering van de Videoland-serie Suspects. Voor alle andere afleveringen wordt de kijker doorverwezen naar Videoland. Dat heeft de tv-zender laten weten. Op diezelfde zondag staan de eerste twee afleveringen van Suspects op Videoland. Vervolgens worden er elke zondag twee afleveringen bijgeplaatst.

In Suspects bijten politiefunctionarissen Susan Vlaanderen (Carly Wijs), Daan de Ridder (Jeroen Spitzenberger) en Liv Schouten (Britte Lagcher) zich vast in een achttal eigentijdse en moeilijk oplosbare misdaadzaken: serieverkrachting, ontvoering, peutervermissing, seriemoord, productie en verspreiding van dodelijke drugs, onvrijwillige prostitutie en gijzeling.

Suspects voelt door de improvisatie en de manier van draaien als een documentaire, maar is dit niet, aldus RTL. “De kijker wordt weliswaar gevoelsmatig in de actie geplaatst, maar Suspects bestaat uit fictieve verhalen.”

Suspects is een remake van de succesvolle gelijknamige Britse crimereeks. Het succes overzees is mede toe te schrijven aan de vele bekende acteurs die in een gastrol te zien zijn. In de Nederlandse versie komen ook veel bekende gezichten voorbij, waaronder Victor Reinier, Robert de Hoog, Thijs Römer en Martijn Fischer.

Suspects wordt geproduceerd door Fiction Valley en telt acht afleveringen. De regie is in handen van Anna van der Heide, Pollo de Pimentel en Hiba Vink.

Foto: RTL
23 Reacties op “RTL 4 met één uur durende reclame voor Videoland”


 1. Don't eat the yellow snow

  Boeiend. Flop.

 2. watiserdan

  Ja daag rtl, of je zend het uit op tv of niet, maar ga niet lopen fucken met 1 ep en de rest mag je op duur betaalde videoland kijken.

 3. Den Draaiert Joost

  Duur betaald? een tientje per maand voor kijkplezier terwijl je misschien voor 50 euro aan overgebleven eten weggooit

 4. Pierre

  Ja, jij misschien, kapitalistische milieuvervuiler!

 5. mark2

  lijkt me dat zo programmeren veel negativiteit geeft. een groep mensen zal kijken en niet weten dat alleen de eerste aflevering op tv vertoond. die zullen dus de pest inhebben daarna. De mensen die visoland hebben (een paar) kijken de serie dan toch al wel…

  dan beter een uur lang laten zien wat er allemaal op videoland is.. en hoe makkelik etc etc etc…

 6. Ron

  Dit is gewoon pure promotie voor hun nep Netflix dienst. Wordt tijd dat Netflix en Videoland samen gaan.
  En over die serie? Die komt vanzelf wel op RTL hoor, zoals alles wat er aan Nederlands drama te zien is op Videoland.

 7. Rukker

  Als je van te voren weet dat je aan een abonnementje moet dan ga je toch niet kijken? Flopgarantie lijkt me zo.
  Galjaard lijkt een beetje ontoerekeningsvatbaar sinds hij samen met Wendy van de coke af is.

 8. Norvo

  Tja, als je het zo stelt, kun je ook zeggen dat RTL met Nieuwe Tijden afgelopen zomer zes weken reclame maakte voor Videoland…

 9. Rogier, Amsterdam

  Heel domme zet. Niemand begint aan een serie als je van tevoren weet dat je alleen maar de eerste aflevering te zien krijgt. Dit wordt een kijkcijferramp en dat prime time. Niet slim.

 10. J

  RTL4 is zijn eigen glazen aan het ingooien met alle serie’s.

  – Zwarte Tulp is geflopt op de woensdag. Dit is/was een exclusieve Videoland serie, mensen die dit wilde zien, hebben het kunnen kijken. Daarnaast stond het op woensdag slecht geprogrammeerd, zeker na Puur Geluk
  – Moordvrouw staat al een aantal seizoenen sterk op zondag, 2 jaar geleden tegenover Boer Zoekt Vrouw hielt het alleen meer stand dan nu, omdat het toen icm Divorce was.
  – Serie’s als Moordvrouw en Familie Kruys waren exclusief voor RTL4, maar zijn tegenwoordig vooruit te kijken bij Videoland, dit kost kijkers op RTL4.
  – Als Suspects een succes blijkt op RTL4 (zal wel tegenvallen door BZV), hadden ze beter gelijk het hele seizoen op zender kunnen gooien.
  – Nieuwe Buren 2 is ook niet geweldig van start gegaan, het is te hopen dat het niet veel verder daalt vergeleken vorige week. (uitgesteld kijken overigens bijna 1 mln). Er wordt ook al gewerkt aan seizoen 3.

  Overigens komen er meer Serie’s aan bij RTL: Soof en Meisje van Plezier bij RTL4 en Odds bij RTL5. Het is te hopen dat ze bij 4 toch meer gaan voor de serie’s op zondag.

 11. jubbetje

  En altijd weer dezelfde koppen.

 12. Anoniem

  Je kunt beter voor 50 euro een kodi kastje kopen, kun je alle films en series die er bestaan gratis kijken.
  Netflix en Videoland zijn waardeloos.

 13. Beau van Erven Ikink

  Videoland = flop. Zie dat nou eens onder ogen RTL. Is niks en gaat ook nooit meer wat worden. Jullie waren gewoon te laat. Jammer joh.

 14. Anoniem

  Videoland is waardeloos en zal nooit meer abonnees krijgen.
  Netflix is ook k*t trouwens met oude films die verwijderd worden en paar maanden later weer terugkomen.
  Allemaal ouwe meuk.

 15. Anoniem

  Videoland is waardeloos en zal nooit meer abonnees krijgen.
  Netflix is ook niks trouwens met oude films die verwijderd worden en paar maanden later weer terugkomen.
  Allemaal ouwe meuk.

 16. Richard

  Ben nu een paar maanden lid van videoland, maar het aanbod valt me wat tegen. Je kan wel zien dat ze flinke co curentie hebben van netflix en amazone. Denk dat ze oudere series toe moeten gaan voegen. Dan bedoel ik alle 3 de csi’s. En bijv. Miami vice,…en al die oude series.

 17. Rogier, Amsterdam

  @ J: en wat dacht je van de serie Nieuwe Tijden, die exclusief te zien is op Videoland. De lancering en introductie van nieuwe karakters voor Nieuwe Tijden hebben GTST veel schade toegebracht. GTST zat opeens vol met jonge, oninteressante karakters en de verhaallijnen waren niet meer om aan te zien. Alleen maar om de nieuwe soap Nieuwe Tijden in het zadel te helpen. In de zomer zakte de nieuwe serie volledig door z’n hoeven en GTST had een verlies van een paar honderdduizend kijkers. Ik denk zelfs dat GTST nog steeds met een kater zit dankzij deze verkeerde aanpak.

 18. Anoniem

  RTL verkloot zo zelf de reguliere TV.

 19. Anoniem

  Nooit zal ik een cent uitgeven aan die klootjesvolk zender rtl.

 20. Anoniem

  Soof is wel iets voor Donderdag

 21. Anoniem

  RTL maak jullie Videoland goedkoper.

  Als het €5 per maand is dan hou ik me aanbevolen.
  Te veel oude meuk, en bijna geen internationale films

 22. Anoniem

  Top, ga zeker kijken

 23. Anoniem

  Heb ik videoland stoppen ze met greys anatomy

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.