NRC Handelsblad wil Youp van ’t Hek niet kwijt

Hoofdredacteur Peter Vandermeersch van NRC Handelsblad is niet van plan om Youp van ’t Hek te ontslaan als columnist in zijn krant. Dat heeft hij laten weten op Twitter. Vandermeersch reageert op een stuk in HP/De Tijd, waarin flink wordt uitgehaald naar Van ’t Hek. Zijn column over het voetbalclubje in Bladel vier jeugdspelers niet meer het veld op mochten omdat ze te weinig loten hadden verkocht voor de Nieuwjaarsloterij van de club, was voor HP-journalist Oswin Schneeweisz de druppel.

Van ’t Hek is veel te ongenuanceerd en hangt mensen te snel op aan de hoogste boom, vindt Schneeweisz. “De vraag is of de NRC zichzelf niets eens moet afvragen of Youp van ‘t Hek nog wel past bij een krant waar je als lezer enigszins genuanceerde opinies verwacht.

Een goede column stemt tot nadenken en plaatst het nieuws idealiter in een groter verband. Als dat ontbreekt is een columnist niet meer dan een van de vloekende en tierende vaders die aan de zijlijn op het voetbalveld staan.

De HP-journalist laat weten Youp-moe te zijn. “Moe van hetzelfde kunstje dat hij al dertig jaar doet en het totale gebrek aan (zelf)relativering. Youp als columnist is een schrijvende conferencier, maar de werkelijkheid van het theater is een andere dan die van de krant“, besluit hij.

NRC-baas Vandermeersch heeft er echter geen boodschap aan: “Ik moet HP echt teleurstellen. We gaan Youp van ’t Hek nog erg lang in onze kolommen houden“, zegt hij.

Foto: VARA/Wiebke Wilting

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen