NRC Handelsblad wil Youp van ’t Hek niet kwijt

Geplaatst op di 28 feb 2017 om 13:00

Hoofdredacteur Peter Vandermeersch van NRC Handelsblad is niet van plan om Youp van ’t Hek te ontslaan als columnist in zijn krant. Dat heeft hij laten weten op Twitter. Vandermeersch reageert op een stuk in HP/De Tijd, waarin flink wordt uitgehaald naar Van ’t Hek. Zijn column over het voetbalclubje in Bladel vier jeugdspelers niet meer het veld op mochten omdat ze te weinig loten hadden verkocht voor de Nieuwjaarsloterij van de club, was voor HP-journalist Oswin Schneeweisz de druppel.

Van ’t Hek is veel te ongenuanceerd en hangt mensen te snel op aan de hoogste boom, vindt Schneeweisz. “De vraag is of de NRC zichzelf niets eens moet afvragen of Youp van ‘t Hek nog wel past bij een krant waar je als lezer enigszins genuanceerde opinies verwacht.

Een goede column stemt tot nadenken en plaatst het nieuws idealiter in een groter verband. Als dat ontbreekt is een columnist niet meer dan een van de vloekende en tierende vaders die aan de zijlijn op het voetbalveld staan.

De HP-journalist laat weten Youp-moe te zijn. “Moe van hetzelfde kunstje dat hij al dertig jaar doet en het totale gebrek aan (zelf)relativering. Youp als columnist is een schrijvende conferencier, maar de werkelijkheid van het theater is een andere dan die van de krant“, besluit hij.

NRC-baas Vandermeersch heeft er echter geen boodschap aan: “Ik moet HP echt teleurstellen. We gaan Youp van ’t Hek nog erg lang in onze kolommen houden“, zegt hij.

Foto: VARA/Wiebke Wilting
6 Reacties op “NRC Handelsblad wil Youp van ’t Hek niet kwijt”


 1. Paie

  Wanneer neemt deze achterbakse liberaal nou eens wat vluchtlingen in zijn grote grachtenpand, misbaksel.

 2. gtstfites

  Schneeweisz wat is dat voor ktu naam als je zo geet ben je niet serieus te nemen ahahaha!

 3. Henk II

  NRC en genuanceerde opinies??? Is het al 1 april?

 4. koos

  Ach Youpiie wordt ook oud.
  Youp ga lekker genieten van je miljoenen.

 5. kampie

  Nou Koos, heb m onlangs in zn nieuwe show gezien en Youp is springlevend en messcherp…aanrader

 6. piet

  Een cabaretier vragen om een ‘genuanceerde opinie’ – hoe dom ben je dan? Dan snap je dus niet wat humor is – een overdrijving van de werkelijkheid om er de spot mee te drijven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.