SBS 6 wil geen tv-debatten uitzenden

Geplaatst op di 28 feb 2017 om 11:46

SBS 6 kiest er bewust voor om geen tv-debatten te organiseren. Dat zegt zenderbaas Remco van Leen in een persbericht over dé verkiezingsshow van zijn zender: Stem van Nederland op 8 maart. Van de grootste acht partijen zullen alle lijsttrekkers hun opwachting maken in de SBS 6-show. Niet om met elkaar in debat te gaan, maar om uitgebreid hun eigen verhaal te vertellen. Van Veen: “Bij ons dus geen politici die in discussie met elkaar gaan want dat zien we al genoeg op tv.

De bedoeling van Stem van Nederland is dat de kloof tussen de politiek en de burgers wordt overbrugd. De belangrijkste vijf thema’s worden door Lucille Werner, André van der Toorn, Patty Brard, Rob Geus en Kees Tol besproken met de mensen in het land.

De vijf SBS 6-gezichten leggen vervolgens de vragen die er spelen voor aan de lijsttrekkers. Van Leen: “Er wordt veel gesproken over een steeds groter wordende kloof tussen de politiek en burgers. Dat voelen wij bij SBS ook, Nederlanders willen gewoon horen waar ze aan toe zijn. In Stem van Nederland laten we de lijsttrekkers dan ook niet hun standaard praatje doen, we willen ze confronteren met de problemen en vragen die écht leven in het land.”

Van Leen, tot voor kort Avrotros-baas, vervolgt: “Wij hebben de makers van Hart van Nederland gevraagd om met een programma te komen ‘vanuit de maatschappij’, dus met de gewone, hardwerkende mensen. Zij komen namelijk iedere dag bij deze mensen thuis, niet alleen in de Randstad maar in het hele land. Zij weten wat er leeft.”

Samen met de SBS6-gezichten halen ze de verhalen op en vragen politici – in gewone mensen taal – om hun concrete oplossingen. Ik hoop oprecht dat we hiermee de muur die er rondom het Binnenhof is opgetrokken kunnen afbreken.

Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Sandra Schuurhof, Marlayne Sahupala en Selma van Dijk.

Lees ook:
SBS 6 zet Rob Geus op interview met Geert Wilders (vorige week)

Foto: SBS
9 Reacties op “SBS 6 wil geen tv-debatten uitzenden”


 1. Henk II

  Nou, succes met door al die muren heenbreken. Alle lijsttrekkers van de grotere partijen zitten stevig ingemetseld (en vastgeplakt).

 2. Joop de Hoop

  De gemiddelde SBS kijker weet toch niet waar het over gaat, behalve de traditionele kreten te slaken.

  Ik ken ze, zal deze hier niet plaatsen, ander wellicht geen plaatsing bericht.

 3. Jantje

  Vergeefse moeite. Dit gaat vooral kijkers van de NPO trekken die wel eens willen weten wat er onder de ‘gewone’ mensen (lees onderkant) leeft. De SBS kijker wijkt een avondje uit naar RTL 4 of Net5

 4. Anoniem

  @Joop de Hoop Je bedoeld RTL kijker.

 5. kees

  Nee RTL die doelbewust, zie Buma, alles wat niet liberaal egoïstisch is wil afbranden.

 6. Anoniem

  Hebben ze niks aan SBS6 kijkers zijn PVV t0kkies.

  En die lafbek zegt toch steede af.

 7. Mark

  Zoiets als een debat snappen SBS kijkers (tókkies) niet. Die zappen al gapend al na 5 minuten weg.

 8. De echte Kirth Gersen

  Mooi volk die deugmensen. Zelf doen wat ze Wilders verwijten.

 9. Krang

  @De echte Kirth Gersen

  Wilders is niks meer of minder dan een hypocriete trol.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.