SBS 6 wil geen tv-debatten uitzenden

SBS 6 kiest er bewust voor om geen tv-debatten te organiseren. Dat zegt zenderbaas Remco van Leen in een persbericht over dé verkiezingsshow van zijn zender: Stem van Nederland op 8 maart. Van de grootste acht partijen zullen alle lijsttrekkers hun opwachting maken in de SBS 6-show. Niet om met elkaar in debat te gaan, maar om uitgebreid hun eigen verhaal te vertellen. Van Veen: “Bij ons dus geen politici die in discussie met elkaar gaan want dat zien we al genoeg op tv.

De bedoeling van Stem van Nederland is dat de kloof tussen de politiek en de burgers wordt overbrugd. De belangrijkste vijf thema’s worden door Lucille Werner, André van der Toorn, Patty Brard, Rob Geus en Kees Tol besproken met de mensen in het land.

De vijf SBS 6-gezichten leggen vervolgens de vragen die er spelen voor aan de lijsttrekkers. Van Leen: “Er wordt veel gesproken over een steeds groter wordende kloof tussen de politiek en burgers. Dat voelen wij bij SBS ook, Nederlanders willen gewoon horen waar ze aan toe zijn. In Stem van Nederland laten we de lijsttrekkers dan ook niet hun standaard praatje doen, we willen ze confronteren met de problemen en vragen die écht leven in het land.”

Van Leen, tot voor kort Avrotros-baas, vervolgt: “Wij hebben de makers van Hart van Nederland gevraagd om met een programma te komen ‘vanuit de maatschappij’, dus met de gewone, hardwerkende mensen. Zij komen namelijk iedere dag bij deze mensen thuis, niet alleen in de Randstad maar in het hele land. Zij weten wat er leeft.”

Samen met de SBS6-gezichten halen ze de verhalen op en vragen politici – in gewone mensen taal – om hun concrete oplossingen. Ik hoop oprecht dat we hiermee de muur die er rondom het Binnenhof is opgetrokken kunnen afbreken.

Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Sandra Schuurhof, Marlayne Sahupala en Selma van Dijk.

Lees ook:
SBS 6 zet Rob Geus op interview met Geert Wilders (vorige week)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen