Jinek en Pauw reageren op Wilders-interview WNL

Eva Jinek en Jeroen Pauw, de twee grote late-night-sterren van Nederland, hebben ook gereageerd op het veelbesproken WNL-interview van Rick Nieman met PVV-leider Geert Wilders. Zij is begripvol, hij is kritisch. Dat hebben ze laten blijken in De Wereld Draait Door. Critici vinden dat Nieman de politicus niet stevig genoeg aanpakte. Pauw lijkt het daar wel een beetje mee eens. “Ik was in het buitenland en er zijn momenten dat je heel blij bent dat je in het buitenland bent.”

Hij vervolgt: “Dat is een beetje flauw: het is een collega. Ik snap ook wel dat je onder de indruk raakt van alle beveiliging en toestanden eromheen. Wat ik er van gezien heb – kleine stukjes – is dat ik niet de indruk had dat Rick er voor gekozen had om daar een gesprek van te maken waarin hij Geert Wilders confronteerde met zijn uitspraken en de haalbaarheid daarvan.

Volgens Jinek hoeft een interview niet altijd hard en kritisch te zijn. “Een interview met Geert Wilders waar iedereen naar kijkt, doe je nooit voor iedereen goed. Het is altijd de afweging: kies ik voor honing of citroen. De vraag is: krijgt de kijker meer te weten bij een hard confronterend interview waarin je vecht of is dat wanneer je een lief gesprek hebt? Dat kun je van tevoren niet altijd zeggen. Ik weet niet of je met een gevecht meer te weten komt dan met een prettig gesprek.”

Pauw: “De toon hoeft helemaal niet naar te zijn, maar je kunt tegelijkertijd toch vrij scherp zijn.

Jinek en Pauw presenteren vanaf maandag een dagelijkse verkiezingsshow op NPO 1. Wilders komt niet langs. Jinek: “Natuurlijk, we ontvangen graag iedereen, maar hij komt ook niet bij Jinek.”

Pauw verzorgt Wilders nu in de app Kamergotchi. “Ik heb nu Geert Wilders en die verzorg ik heel goed, in de hoop dat hij langskomt bij ons programma.”

Foto: VARA

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen