Carine Crutzen vindt werkwijze Volkskrant beschamend

Actrice Carine Crutzen, recent nog te zien in de dramaserie De Zaak Menten, uit in de Volkskrant kritiek op de Volkskrant. Dat is te lezen in de kiosk. Crutzen vindt de Volkskrant niet objectief genoeg. “In de Volkskrant stond laatst de tweede vrouw van de PVV, Vicky Maeijer, op de voorpagina. In het artikel stond: ‘Zij is blond als Marine le Pen.’ Dat is in de gedachte van: we doen wel iets aan de PVV, maar we gaan natuurlijk wel laten merken dat we helemaal niet voor de PVV zijn.

Dat kun je gewoon niet maken, aldus Crutzen. “Ik vind dat beschamend, de lezer wordt op deze manier niet serieus genomen.”

Kranten moeten niet al te subjectief zijn, meent ze. “Objectieve journalistiek bestaat niet, want je neemt altijd je eigen mening mee in een stuk, maar je moet wel zo objectief mogelijk zijn. Ik vind dat kwaliteitskranten dat onvoldoende doen.

Zelf schrijft Crutzen wel eens voor de rechtse opiniesite The Post Online. “Ik ben het lang niet altijd eens met wat op The Post Online verschijnt, maar dat is inherent aan een opiniesite. De felle toon schudt mensen wel wakker. Ik vind dat goed: we zijn te braaf geworden in Nederland.”

Het Volkskrant-interview met Carine Crutzen kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen