Carine Crutzen vindt werkwijze Volkskrant beschamend

Geplaatst op zo 26 feb 2017 om 13:06

Actrice Carine Crutzen, recent nog te zien in de dramaserie De Zaak Menten, uit in de Volkskrant kritiek op de Volkskrant. Dat is te lezen in de kiosk. Crutzen vindt de Volkskrant niet objectief genoeg. “In de Volkskrant stond laatst de tweede vrouw van de PVV, Vicky Maeijer, op de voorpagina. In het artikel stond: ‘Zij is blond als Marine le Pen.’ Dat is in de gedachte van: we doen wel iets aan de PVV, maar we gaan natuurlijk wel laten merken dat we helemaal niet voor de PVV zijn.

Dat kun je gewoon niet maken, aldus Crutzen. “Ik vind dat beschamend, de lezer wordt op deze manier niet serieus genomen.”

Kranten moeten niet al te subjectief zijn, meent ze. “Objectieve journalistiek bestaat niet, want je neemt altijd je eigen mening mee in een stuk, maar je moet wel zo objectief mogelijk zijn. Ik vind dat kwaliteitskranten dat onvoldoende doen.

Zelf schrijft Crutzen wel eens voor de rechtse opiniesite The Post Online. “Ik ben het lang niet altijd eens met wat op The Post Online verschijnt, maar dat is inherent aan een opiniesite. De felle toon schudt mensen wel wakker. Ik vind dat goed: we zijn te braaf geworden in Nederland.”

Het Volkskrant-interview met Carine Crutzen kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX
27 Reacties op “Carine Crutzen vindt werkwijze Volkskrant beschamend”


 1. Anoniem

  Een actrice die geen werk meer vindt vanwege haar mening. Werkgevers die mensen weigeren om hun politueke opvatting zijn k u t en verdienen het om failliet te gaan en vanwege deze discriminatie zwaar gestraft te worden

 2. Walter

  Dankzij Geert spreken we in dit land nog Nederlands en zijn de kerken nog open.
  Zodra de Moslims het voor het zeggen hebben worden alle kerken gesloten en moeten jullie Arabisch praten, de vrouwen hoofddoekjes gaan dragen en wordt de bijbel verboden.

 3. GT

  @Anonymous 13.09

  “Een actrice die geen werk meer vindt vanwege haar mening.”
  Lezen is niet uw sterkste punt, wel?
  “Actrice Carine Crutzen, recent nog te zien in de dramaserie De Zaak Menten (…)”

 4. Rutger

  @ Walter: Ik ben diep onder de indruk van de kennis die je uit je onderbuik hebt getoverd.

 5. Walter

  Wacht maar tot Trump hier aan dde macht komt Rutger. Dan lach ik en piеs op jouw kop!So long sLinkse rakker!

 6. Sven39

  @Walter. er wonen hier maar 200.000 arabieren; aanzienlijk minder dan Turken, Koerden en Berbers demografisch gezien.

 7. esther

  @ Walter: Dankzij Wilders spreken we in dit land nog Nederlands, ha ha ha ha. Ik kan die man zelf amper verstaan.

 8. Paut Pielusma

  Het lijkt wel of de journalisten van de volkskrant elke werkdag sjagrijnig uit bed stappen om afgrijselijk mierezuur nieuws in die flutkrant te schrijven gebaseerd op veronderstellingen, leugens en verdachtmakingen. Maar dat zal wel niet [….]

 9. Wolf

  Mevr. Carine Crutzen is een zeer aangename , verstandige , vrouw. The Post online , De Dagelijkse Standaard ,FOK nieuws ,Xandernieuws en De vertalingen van E. J .Bron zijn opinie site’s die recht doen tegen het alomtegenwoordige linkse gebrabbel en geschreeuw.

 10. Wolf

  @Esther 13.35 uur , Maar jij komt natuurlijk dan ook uit het bedorven Westen van het land . Wij verstaan u juist niet met jullie Gooische ERRJJJJ spraak gebreken. We zetten er altijd maar teletekst onder bij dat gewauwel .

 11. Anoniem

  M C is nooit objectief

 12. Anoniem

  ….maar haar reaguurders wel.

 13. Karel

  Geert is ook een dom blondje.

 14. Otto Groeneveld

  Volkskrant en NRC wat is dat voor kattenbakvulling. Gutmensch egoïsten die maar wat blij waren dat deze beide hufterige leugenachtige krantje Keulen en Zweden verzwegen. Nou lekker journalistiek bezig, schande deze beide kranten voor journalisten die gestorven tijdens uitoefening van hun vak. Een regelrechte schande deze kranten.

 15. Coen

  Terecht Otto G. Jaarlijks worden er duizenden nieuwe gevallen van seksueel kindermisbruik in Nederland niet gemeld, gepleegd door diezelfde marxistische witte Gutmensch. Daar hoor je de NRC en de Volkskrant nooit over…

 16. Coen

  Terecht Otto G. Jaarlijks worden er duizenden nieuwe gevallen van seksueel kindermisbruik in Nederland gepleegd door diezelfde marxistische witte Gutmensch. Daar hoor je de NRC en de Volkskrant nooit over…

 17. Ron

  The Post Online, De Dagelijkse Standaard zijn extreem rechtse opinie hoax websites! Niet op waarheid beruste oproerkraaierij. Opbokken die sites!

 18. Anoniem

  De machtsovername is nabij. We krijgen een Trump aan het roer. Heil Wilders!

 19. Anoniem

  The Post Online en De Dagelijkse Standaard zijn gevaarlijke antisemitische sites die hun ware gezien verbergen achter populistische journalistiek.

 20. Anoniem

  The Post Online en De Dagelijkse Standaard zijn gevaarlijke antisemitische sites die hun ware gezicht verbergen achter populistische journalistiek.

 21. Ron

  @Anonymous
  zondag 26 februari 2017 om 14:23: Gaat niet gebeuren…en gelukkig maar.

 22. Wolf

  Er is maar 1 puur anti – semitische land -verradende site en dat is Joop.nl die de broek mag ophouden van ons belastinggeld. Typisch links subsidie slurpende bedrog schrijfsels en levens gevaarlijke onzin wordt er geventileerd bij die VARA NPO zielen!

 23. Anoniem

  @GT de serie de Zaak Menten is ook al weer een tijd geleden. In november uitgezonden. Waarschijnlijk een half jaar eerder gedraaid. Feit blijft dat je haar verder nergens meer ziet of over haar hoort. In tegenstelling tot bijv. t u t j e Reijn die te pas en te onpas haar onkunde eb selectieve verontwaardiging over allerlei zaken bij de rode kerk dwdd komt verkondigen.

 24. Anoniem

  En Haye v/d Heijden die om zijn terechte zorgen ook werk kan vergeten. Het is om je kapot te schamen als werkgever.

 25. gtstfites

  Carine Crutzeh heeft fokkin gelijk!!

 26. gtstfites

  crutzen

 27. Frans H

  Ach, wie neemt de media nog serieus als het over politiek gaat?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.