Jeroen Pauw: ‘Wilders slaat wild om zich heen’

Geplaatst op ma 27 feb 2017 om 15:55

Jeroen Pauw denkt dat de houding van Geert Wilders ten opzichte van de media uiteindelijk niet het effect heeft dat hij beoogt. Dat zegt de VARA-ster vandaag in de Volkskrant. Wilders gaat nauwelijks in op uitnodigingen voor media-optredens. De uitnodigingen die hij wel accepteert zegt hij bijna allemaal af. Het begint tegen hem te werken, denkt Pauw. “Ik weet niet of er een oorzakelijk verband is, maar hij is in de peilingen behoorlijk aan het zakken. Hij slaat boos en wild om zich heen.”

Als voorbeeld noemt Pauw de recente sneer van Wilders aan de baas van BNR Nieuwsradio en zijn bonje met RTL Nieuws. “Als een collega een keurige brief schrijft, zoals Sjors Frölich van BNR, wordt hij op Twitter belachelijk gemaakt en onze collega’s van RTL Nieuws worden laaghartig tuig genoemd.”

Wie weet krijgt Wilders nog spijt, aldus Pauw. “Misschien komt er nog een moment dat Wilders denkt: potverdorie, ik heb ze toch een beetje nodig, ik begin te zakken in de peilingen.”

Vandaag heeft Wilders nog Nieuwsuur afgezegd en hij komt ook niet langs in de verkiezingstalkshow die Pauw met Jinek maakt. De rest komt wel. “Die staan voor ons klaar. Rondom verkiezingen merk je dat politici die normaal gesproken niet of nauwelijks bereikbaar zijn, graag langskomen. We gaan er heel wat zien, de komende weken.”

Straks zullen we met z’n allen blij zijn dat het weer achter de rug is.”

Het Volkskrant-interview met Jeroen Pauw kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA
37 Reacties op “Jeroen Pauw: ‘Wilders slaat wild om zich heen’”


 1. Anoniem

  Wilders wordt alleen gehoord op twitter. Hij probeert een kopie van Trump te zijn. Wilders krijgt steeds meer haat tegen de media. En schreeuwt steeds vaker naar aandacht op twitter.

 2. jaap

  Wat is dat nieuwsuur dat is toch zuur links nepnieuws

 3. mark2

  Wilders kan de debatten gewoon niet aan omdat meteen op zou vallen dat het m,erendeel van wat hij zegt niet behaald kan worden, hij benoemt wel de problemen maar komt niet met oplossingen. Als je iets via twitter plaatst krijg je geen rottige vragen terug…

  De aanhang van Wilders mag het een beetje door krijgen hoop ik

 4. David

  Wilders zit langzamerhand in de eindfase van zijn zelfdestructieve gedrag. Voorheen kwam hij bij verkiezingen overal netjes opdraven. Het is hem naar de bol gestegen…

 5. Jazeker

  @mark2

  Die rottige vragen krijgt hij wel, maar als hij niet reageert, valt het nauwelijk op. Het is niet voor niets dat visieloze types als Trump en WIlders floreren op Twitter. 1005 eens met je laatste zin!

 6. Jazeker

  1005 = 100%

 7. Anoniem

  Wilders neemt afscheid na de verloren verkiezingen.

 8. Henk II

  Het effect dat Wilders beoogt, is ten koste van alles voorkomen dat hij moet regeren en zijn slogans zal moeten omzetten in realiteit. Dan valt hij door te mand (wegens #hoedan), dus hij zal vastklemmen aan de oppositierol tot aan zijn wachtgeld.

 9. Wolter

  Dankzij Geert spreken we in dit land nog Nederlands en zijn de kerken nog open.
  Zodra de Moslims het voor het zeggen hebben worden alle kerken gesloten en moeten jullie Arabisch praten, de vrouwen hoofddoekjes gaan dragen en wordt de bijbel verboden!

 10. jubbetje

  Het zal niet de eerste keer zijn dat voor hem de verkiezings uitslagen lager uitvallen dan de peilingen aangaven. Dat hij nergens komt opdraven zal hem zeker geen goed doen.
  Ik haak af, ik wil horen en zien hoe hij zijn standpunten verdedigd en niet hoe hij verstoppertje speelt.

 11. Deter

  Als Wilders zo graag Trump wil nadoen, heeft Wilders toch niet echt goed opgelet tijdens de debatten van Trump.

  TRUMP WAS ALTIJD OP ELK DEBAT AANWEZIG !!! ( Voor zijn kiezers ! )

  Je kan zeggen wat je wil van Trump – Maar de media zou toch eens moeten stoppen om Wilders en Trump in 1 zin te noemen.

  Trump heeft iets bereikt in zijn leven anders dan Wilders die alleen maar kan klagen en zelfs na 12 jaar in de kamer geen eigen profiel heeft qua karakter, daarom moet hij nu weer iemand nadoen.

  Let op mijn woorden hij zal straks alle media fake news gaan noemen. Leuk geprobeerd Wilders maar helaas trapt Nederland daar niet in – buiten dat de VS is een HEEL ander land is plus CNN is niet te vergelijken met onze nette behoorlijk Media !

  Kijk vanavond zeker naar Pauw !!

  Veel succes Pauw ! en Eva : )

 12. De echte Kirth Gersen

  Hoewel ik bij stemwijzer etc vaak bij de PVV uitkom ga ik er toch maar niet op stemmen. Dat hij nu ook bij Nieuwsuur niet op komt dagen is wel de druppel. Jammer, met een goede partijleider die haar standpunten komt verdedigen zou de PVV veel beter uit zijn.

 13. paul de wit

  Wat een stel leeghoofden hier zeg. Net zoveel gesnoven als die over het paard getilde krullenbol??
  Denk toch gewoon na, laat die paar cellen werken. GW, of je het eens bent of niet, wordt zwaar bedreigd. Drie Marokkaanse corrupte beveiligers in zijn team die al zijn safehuizen en vitale informatie doorgebriefd hebben aan de AllahAkubaar psycho’s.
  Mafketel die Pauw, zegt wat over zijn en jullie IQ. Wat een stel sukkels zijn jullie.

 14. Woodstock

  Die Wolter hierboven is serieus toe aan een psycholoog, maakt een erg verwarde indruk. Pieter Baan Centrum dan maar?

 15. Woodstock

  Die Wolter hierboven is toe aan een een goed gesprek, maakt een erg verwarde indruk. Pieter Baan Centrum dan maar?

 16. Otto Groeneveld

  wat een blafzooitje hierboven allemaal. Als zij een Marok zien die dreigend op ze afkomt lopen ze gillend weg. Achter de computer praatjes als zij beroofd worden gaan janken hahahahahha hoe triest.

 17. G

  #HOEDAN?

 18. noman

  goeie zet zou zijn geen, maar dan ook geen enkele tweet van hem op tv, krant of waar dan ook, kan hij genieten van zijn eigen zuurheid

 19. Anoniem

  @Wolter. Ik hoop dat jouw tekst humoristisch bedoeld is. Zo die, dan heb ik ernstige twijfels over je verstandelijke vermogens. Iemand die zoiets serieus beweerd kan niet serieus genomen worden.

 20. Walter

  17:21 Landverraaiier!

 21. magere marc

  Gekke Geert is niet in paniek. Gekke Geert wil gewoon niet regeren.

 22. Anoniem

  Jeroen Pauw is ontwaakt uit zijn dure winterslaap

 23. Anoniem

  @Walter Zwakzinnige!

 24. Gallus

  Wilders zou er (voor zijn gekozen belangen) goed aan doen naar Pauw te luisteren.
  Ik heb Pauw er overigens niet op kunnen betrappen dat hij zich relatief negatief of laatdunkend over Wilders uitliet; weliswaar in tegenstelling tot andere praatprogramma’s die niet begrijpen dat je je onpartijdig moet opstellen.
  Pauw hoort niet bij de heiligen van DWDD die Wilders gebruiken om door mateloze verontwaardiging jegens hem zelf moreel te scoren en zich veilig te voelen in hun monsterverbond van onbetwiste eensgezindheid.

 25. GT

  @Gallus

  Als jij serieus denkt dat men zich bij praatprogramma’s onpartijdig moet uitlaten, dan heb je het niet begrepen.

 26. pietje pisnicht

  Henk heeft avond BLO gedaan wat een zaadje zeg.

 27. aammehoela

  Men begint het trucje door te krijgen. Een zogenaamde hekel aan de media krijgen net zoals Trump doet werkt niet in Nederland. En ook in Amerika zal het op een gegeven moment tegen Trump gaan werken. Zojuist heeft Bush al gezegd dat een democratie alleen kan bestaan met een kritische media, de waakhond voor een democratie. De naam werd niet genoemd, maar duidelijke kritiek van een partijgenoot op Trump. En zo is het wel. Als men kritisch is dan is het meteen links en dat schijnt voor sommigen heel erg en eng te zijn. Nou rechts lijkt enger te zijn. Opheffen of zo min mogelijk NPO en laat enkel of zoveel mogelijk amusement zien. Een collega heeft gisteren het debat gezien. Zij vond het jammer dat ze niet wist bij welke partij ze hoorden. Stond er niet onder. Krijg je dus als je normaal gesproken nooit het nieuws of journaal kijkt, maar enkel GTST en voor de rest programma’s zonder nieuwswaarde.

 28. JM

  Jeroen heeft gelijk, Wilders staat enigszins onder druk en hij maakt meteen rare sprongen. Nieuwsuur? Geen zin in…. Hoe verzint ie het 2 weken voor de verkiezingen de kiezers zo te schofferen. Het geeft een heel hoog gehalte “verwend kind” aan.

  Nergens geen verantwoording afleggen; ja op Twitter en Rob Geus (HAHAHAHAHA), maar zogauw er serieuze vragen dreigen haakt mijnheer af. SLAPJANUS!!!

 29. Otto Groeneveld

  Zo MC jullie laten je wel kennen om gefundeerde feiten niet te plaatsen om die anti Wilders flikkers te promoten, wat goedkoop en zielig gewoon. Lijkt die achterlijke zeik Telegraaf wel. Stumpers.

 30. Anoniem

  @ JM

  Je leeft nog in het jaar 0.
  Politiek heeft ouderwetse media als radio en tv allang niet meer nodig.

 31. Anoniem

  @ aammehoela

  Wegkijkend huilebalkje.

 32. Anoniem

  Wat een kutprogramma.
  Schreeuwlelijken.

 33. Anoniem

  Wat een kûtprogramma.
  Schreeuwlelijken.

 34. Gonzo

  In het buitenland heeft Wilders wel tijd voor journalisten en interviews, belachelijk mannetje en zijn stemmers, tijd voor verandering roepen ze steeds, naar wat?

 35. Anoniem

  Gonzo, bek dicht! Linkse landverrader!

 36. GW

  Zijn broer had hem al lange tijd door en nu moeten wij maar hopen dat zijn “volgelingen” ook gaan begrijpen dat hij de “redder” van NL nooit zal gaan worden.

 37. Annoniemus

  Wie is er nu geïnteresseerd in de mening van Jeroentje !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.