Jeroen Pauw: ‘Wilders slaat wild om zich heen’

Jeroen Pauw denkt dat de houding van Geert Wilders ten opzichte van de media uiteindelijk niet het effect heeft dat hij beoogt. Dat zegt de VARA-ster vandaag in de Volkskrant. Wilders gaat nauwelijks in op uitnodigingen voor media-optredens. De uitnodigingen die hij wel accepteert zegt hij bijna allemaal af. Het begint tegen hem te werken, denkt Pauw. “Ik weet niet of er een oorzakelijk verband is, maar hij is in de peilingen behoorlijk aan het zakken. Hij slaat boos en wild om zich heen.”

Als voorbeeld noemt Pauw de recente sneer van Wilders aan de baas van BNR Nieuwsradio en zijn bonje met RTL Nieuws. “Als een collega een keurige brief schrijft, zoals Sjors Frölich van BNR, wordt hij op Twitter belachelijk gemaakt en onze collega’s van RTL Nieuws worden laaghartig tuig genoemd.”

Wie weet krijgt Wilders nog spijt, aldus Pauw. “Misschien komt er nog een moment dat Wilders denkt: potverdorie, ik heb ze toch een beetje nodig, ik begin te zakken in de peilingen.”

Vandaag heeft Wilders nog Nieuwsuur afgezegd en hij komt ook niet langs in de verkiezingstalkshow die Pauw met Jinek maakt. De rest komt wel. “Die staan voor ons klaar. Rondom verkiezingen merk je dat politici die normaal gesproken niet of nauwelijks bereikbaar zijn, graag langskomen. We gaan er heel wat zien, de komende weken.”

Straks zullen we met z’n allen blij zijn dat het weer achter de rug is.”

Het Volkskrant-interview met Jeroen Pauw kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen