Wilders zegt ook Nieuwsuur af: ‘Niet leuk om te doen’

PVV-leider Geert Wilders zegt alweer een tv-optreden af. Hij komt niet naar de aflevering naar Nieuwsuur die in het teken zou staan van de PVV. Dat meldt de NOS vandaag. Nieuwsuur staat in aanloop naar de verkiezingen elke avond in het teken van een andere lijsttrekker. Wilders zou een aflevering lang worden geïnterviewd door Mariëlle Tweebeeke, maar zegt nu af. Een woordvoerder laat aan het programma weten “alleen maar dingen te doen die we leuk vinden en dit vinden we niet leuk.

De afzegging heeft volgens de zegsman niets te maken met de veiligheidssituatie rond Wilders. Hij vindt het simpelweg niet leuk om op 9 maart naar Nieuwsuur te komen.

Het besluit van Wilders is ‘enorm teleurstellend’, zegt Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje. “Wij leggen 13 partijen onder de loep en dan is het heel jammer als één van die partijen zich daar aan onttrekt omdat het ‘niet leuk’ is. Wij maken die uitzendingen niet voor de leuk, wij willen onze kijkers informeren. Het is spijtig dat die kijkers en kiezers het verhaal van de PVV bij ons missen.

Wilders heeft vorig najaar met Nieuwsuur over de uitzending gesproken: “Hij was er toen ontspannen over en vond het format een goed idee.”

De afgelopen maanden is met de PVV een datum voor de uitzending overeengekomen en de opzet doorgesproken. “Wij hielden er daarom geen rekening mee dat Wilders niet zou komen“, zegt Nieuwsuur-presentator Mariëlle Tweebeeke: “En waarom ook? Je wilt als politicus toch niets liever dan in een uitzending van een uur over je partij en verantwoordelijkheden vertellen? Ik vind het jammer dat hij, net als bij zo veel andere media, niet thuis geeft.

Er blijven nu twee tv-optredens over voor Wilders: een debat met Rutte bij EenVandaag en het NOS-lijsttrekkersdebat.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen