Geert Wilders tegen BNR-baas: ‘Val me niet lastig’

Geert Wilders reageert pittig op de aan hem gerichte open brief van BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich. Hij voelt zich lastiggevallen door de radiobaas. Dat laat hij weten op Twitter. Wilders heeft het mede door BNR georganiseerde Carrédebat op RTL 4 afgezegd, omdat RTL Nieuws een interview heeft afgenomen met zijn broer. Fröhlich laat in een open brief weten teleurgesteld te zijn in die afzegging, omdat de burger nu niet goed zou worden geïnformeerd over zijn standpunten.

Dat hoort wel te gebeuren, vindt Fröhlich. “Dat hoort bij een fatsoenlijke democratie. Dat gebeurt door debatten met opponenten en door kritische vragen van journalisten. Die mogelijkheid ontneem jij de kiezers en dat is jammer. Bovendien hadden we gewoon een door jou bevestigde afspraak dat je naar Carré zou komen.”

Fröhlich: “Ik nodig je uit voor een gesprek hierover. Gewoon, een kop koffie, om te bespreken hoe wij (journalisten en Geert Wilders) op een goede manier met elkaar kunnen omgaan. Met of zonder microfoon, wat jij wilt. Want zelfs ondanks je tweet vanmorgen denk ik dat je als democratisch gekozen volksvertegenwoordiger echt wel de meerwaarde van onafhankelijke journalistiek inziet.”

Kiezers willen weten waar jij voor staat, wat je concrete voorstellen zijn. En dan moet je er ook tegen kunnen als die voorstellen op hun haalbaarheid worden getoetst. Dat hoort er allemaal bij. Ik hoop van je te horen. Any time, any place.

De reactie van Wilders volgde al snel: “Hé Fröhlich herinner je je deze nog? Hypocriet. Ga lekker met je vriendjes van RTL koffiedrinken!“, twitterde hij, verwijzend naar een kritische column van Fröhlich op Wilders’ minder-Marokkanen-uitspraak in 2014.

Fröhlich daarop: “Dank voor je reactie. Uitnodiging blijft staan.

Wilders: “Was ik niet duidelijk genoeg voor je? Je uitnodiging ligt al in de prullenbak. Ga iemand anders lastigvallen ok.

Foto: YouTube

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen