‘Grote kans dat Premiersdebat niet doorgaat’

Er is een grote kans dat het Premiersdebat op 26 februari niet doorgaat bij RTL 4. Dat beweert politiek columnist Tom-Jan Meeus vandaag in NRC Handelsblad. Het Premiersdebat, in 2012 nog goed voor 1,7 miljoen kijkers, dreigt volgens Meeus niet door te gaan vanwege lijsttrekkers die het eigenbelang boven het algemeen belang stellen. “Ik zal u de details besparen, maar de kans is groot dat het eerste grote tv-debat in de campagne, het RTL-premiersdebat op 26 februari, niet doorgaat.”

Over de reden van het ‘waarschijnlijk’ niet doorgaan van het debat, zegt Meeus: “De essentie is dat lijsttrekkers hun individuele belangen niet willen opofferen aan het algemeen belang van een vroeg debat in verkiezingstijd.”

Hij vervolgt: “Gevolg is dat de eerste grote tv-confrontatie van de lijsttrekkers vermoedelijk pas op 5 maart is, in het zogenoemde Carré-debat.

Recentelijk dreigden VVD en PVV met een boycot van het Premiersdebat, tot ergernis van het CDA.

Foto: NOS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen