Sybrand Buma tegen boycot RTL-debat

Sybrand Buma, de vrolijke leider van het CDA, vindt het onbegrijpelijk dat PVV en VVD overwegen om het Premiersdebat van RTL 4 te boycotten. Dat heeft hij vanochtend gezegd in de Rick Nieman-show WNL Op Zondag. PVV-leider Geert Wilders en VVD-leider Mark Rutte komen niet opdagen als RTL 4 meer dan vier lijsttrekkers toelaat. Dat vindt de voorman van de christen-democraten een vreemde beslissing. “Je zou bijna zeggen dat ze bang zijn om het debat aan te gaan.

De vorm is ondergeschikt aan de inhoud, vindt Buma. “In mijn ogen is de campagne een moment dat je je uitspreekt over wat je wil met het land. En dat doe je met trots. Dan ga je niet niet meedoen, maar wél meedoen!

De lijsttrekker van het CDA denkt dat veel mensen zich afvragen of de partijleiders wel willen vertellen wat hun ideeën zijn. “Het zou niet in me opkomen om niet op te komen dagen. Als het debat er is, dan doe je mee.

De CDA-leider vindt verder dat RTL hier ook een verantwoordelijkheid in heeft. Buma: “Je moet zeggen als RTL: je doet gewoon mee. Zeker nu de peilingen zo dicht bij elkaar liggen is het van groot belang dat de kiezer goed wordt geïnformeerd over wat de lijsttrekkers met het land willen.

Het RTL-debat op 26 februari is het eerste grote televisiedebat tussen de lijsttrekkers in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Op diezelfde dag, in de ochtend, organiseert WNL Op Zondag overigens al het vrouwendebat met de nummers twee op de lijst van de VVD, PVV, SP, D66 en het CDA.

Foto: WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen