Geert Wilders met nóg een groot tv-interview

Geert Wilders komt na zijn optreden in WNL Op Zondag van Rick Nieman met nóg een groot tv-interview in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Dat heeft Nieman gezegd op Radio 1. Wilders geeft nauwelijks interviews op televisie, omdat de peilingen laten zien dat hij dat niet nodig heeft. Als hij wél spreekt op televisie, zoals gisteren, is daar dan ook veel aandacht voor. “In totaal keken er bijna een miljoen mensen. Dat is best veel en dat geeft aan dat er veel behoefte is om hem eens te zien.”

Toch houdt Wilders het niet bij een interview bij het rechtse WNL, meent Nieman. “Hij gaat vlak voor de verkiezingen overigens ook nog in Nieuwsuur zitten, dus het is niet zo dat wij hem deze campagne als enige interviewen.”

Nieman kreeg het verwijt dat hij Wilders met fluwelen handschoenen aanpakte, maar daar trekt hij zich niets van aan. “Je kunt met het schuim op je mond van de morele verontwaardiging tegenover hem gaan zitten en hem de hele tijd op de borst prikken, maar dan weet je zeker wat je krijgt. Spannende televisie, maar what’s the point?

Verder vonden critici dat Wilders er in het chique Hotel Des Indes bij zat als een koning. “Dat vroeg iemand mij later ook waarom we zo’n chique plek hadden uitgekozen. We hadden een geheime plek nodig. Dat is helaas nodig als je Wilders interviewt. We zochten gewoon iets in Den Haag wat handig was in de buurt van het Binnenhof. We hebben het Binnenhof zelf ook geprobeerd, maar daar was geen zaaltje beschikbaar. Zo knullig is het soms.”

Uiteindelijk kwamen Nieman en zijn collega’s uit bij het hotel. “Ik heb op diezelfde plek ook Hans de Wiegel geïnterviewd. Je kunt hem er afgeschermd van de staat rustig spreken. Het was niet de bedoeling om hem extra mooi neer te zetten of zo. Het was wat het was.”

Of hij vooraf nog met Wilders heeft gesproken? “Bert Huisjes is samen met de eindredacteur naar Geert Wilders en Martin Bosma geweest. Dat was een gezellig gesprek. Ik ben er bewust niet bij gaan zitten. Ik kende hem al, had hem al eens geïnterviewd, dus we hoefden geen kennis te maken.

Foto: WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen