Dwight Dissels (35): ‘Te oud om The Voice te winnen’

Dwight Dissels (35) was een tijdje een van de gedoodverfde finalisten van het huidige seizoen van The Voice of Holland, maar toch staat hij vrijdag niet in de finale. Hij denkt dat zijn leeftijd daarin een rol speelt. Dat zegt de zanger in het AD. De finale van The Voice is dit jaar een strijd tussen vier tieners in de bloei van hun leven. Dissels daarentegen is 35 en seksloos. “Alsof The Voice Kids al begonnen is, maar ik snap wel dat die anderen erg aanspreken“, reageert de oudere zanger.

Tieneridolen liggen nu eenmaal beter bij het stemmende publiek, aldus Dissels. “Vinchenzo is een mooiboy met een geweldige stem, Thijs is de Nederlandse Justin Bieber. Als je naar hun achterban kijkt, dan is dat zeker een factor die mee telt.

Als voorbeeld noemt Dissels het aantal volgers op sociale media. “Waar ik op Instagram 13.000 volgers heb, zitten Pleun en Vinchenzo al boven de 35.000. Veel jonge stemmers hebben dan toch invloed op de uitslag.”

Het idee van The Voice was juist dat het in dat programma om de stem en niet om het uiterlijk draait. “Het programma heet The Voice of Holland. Dat zou de doorslaggevende factor moeten zijn, maar feit is wel dat in de laatste liveshows smaak en performance een belangrijkere rol spelen dan puur de muziek en het zingen. Als jet zo zwart-wit bekijkt val ik gewoon minder in de smaak bij dit jongerenpubliek.”

Op de vraag of de finalisten dan op een andere manier gekozen moeten worden, antwoordt Dissels: “Daar ga ik niet over.

Het AD-artikel ‘Vinchenzo gaat The Voice winnen’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen