Facebook lekt telefoonnummer Albert Verlinde

Het is kinderlijk eenvoudig om de privé-telefoonnummers van bekende Nederlanders en politici te achterhalen via Facebook, ook als die zijn afgeschermd. Dat schrijft het AD vandaag. Het AD liet de telefoonnummers achterhalen door ethisch hacker Inti De Ceukelaire, die met dezelfde hack voor een schandaal zorgde in België. Voor het AD achterhaalde hij onder meer het nummer van RTL 4-ster Albert Verlinde via Facebook. Maar hij reageert niet hysterisch in de krant.

Verlinde reageert nuchter. “Ik heb geen geheim nummer en heb er eigenlijk ook geen probleem mee. Behalve als iedereen het nummer gaat publiceren, natuurlijk.

Sylvana Simons is wél geschrokken. “Ik dacht dat ik het uitgeschakeld had, maar blijkbaar niet voldoende. Het blijkt maar weer dat social media als Facebook slecht omgaan met de privacy van hun gebruikers.

Mensen kunnen het uitlekken van het nummer voorkomen door de optie ‘Wie kan me opzoeken met mijn GSM nummer’ op Facebook op ‘vrienden’ te zetten, aldus De Ceukelaire. Zo kunnen alleen Facebookvrienden het nummer achterhalen.

Het AD-artikel Facebook lekt nummers kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen