Eva Jinek hoopt dat Patricia Paay langskomst

Eva Jinek hoopt dat Patricia Paay succesvol uit de juridische strijd tegen de verspreider van haar seksfilmpje komt en daar dan over wil vertellen bij haar aan tafel. Dat gaf ze donderdagavond aan in haar KRO-NCRV-talkshow Jinek. De talkshowkoningin is niet zo gechoqueerd over Paay’s plasseks-filmpje. “Mensen hebben seks. Ik zou blij zijn als ik op haar leeftijd nog zo enthousiast seks heb. Ik denk dat er zat wijven van de helft van haar leeftijd zijn die het niet doen“, aldus Jinek.

Hugo Borst gaf in Jinek aan dat het volgens hem goed is als Paay hier luchtig op reageert. “Ik zou echt willen zeggen tegen Patricia: ‘Kom gauw een keer naar een televisieshow en praat er gewoon over, want het is helemaal niet bijzonder.’

We moeten niet doen alsof Paay iets verschrikkelijks heeft gedaan, aldus Borst. “De ene heeft kinky seks en doet het op z’n hondjes en denkt: goh, ik ben nu bezig! Zij gaat een stap verder, dat kan. Nou ja, dat is dan eens een keer te zien geweest. Dit gebeurt in Nederland. Misschien niet in elke huiskamer, maar ze heeft niemand vermoord.

Bovendien vindt Borst dat Paay er goed uitziet, terwijl de man in het filmpje ‘geen overdreven grote lul’ heeft. “Voor mij blijft het een stoer wijf en ze ziet er ook nog eens heel goed uit. Ik ga heel veel met ouderen om, maar dit is toch wel de meest vitale die ik in lange tijd heb gezien.

Eerder op de avond gaf Tooske Ragas in RTL Boulevard een soortgelijke reactie: “Dat ze hier vreselijk van baalt, begrijp ik helemaal. Iedereen die dit verspreidt: schei uit, get a life (krijg een leven, red.) en ga je met je eigen dingen bezig houden. Aan de andere kant denk ik: je bent alleen maar chantabel als het je wat doet. Als zij ergens de kracht kan vinden om te zeggen: ja, jongens, dit deed ik en dat vond ik toen leuk, kan mij het schelen.

Wisselende reacties

Paay krijgt veel steun van BN’ers. Zo zei schrijfster Stella Bergsma donderdag in Jinek: “Ik vond het eerlijk gezegd wel een mooi filmpje. Ik vond dat ze er heel goed uitzag. Ik vond het eigenlijk wel mooi. Er waren ook veel mensen die het op internet goor en schandalig noemden, dus ik had iets veel smakelozer verwacht.

Er zijn ook BN’ers met onbegrip, zoals Winston Gerschtanowitz: “Als bekend persoon snap ik toch niet dat je het goed vindt dat iemand zo’n camera in je gezicht houdt en je jezelf chantabel maakt.

En ook Frank Dane vindt het allemaal maar raar: “Ik had eigenlijk helemaal geen zin om het filmpje te zien, maar het is me niet gelukt. Ik heb hem wel drie keer onder ogen gekregen vandaag. Ik ben zelf ook licht getraumatiseerd achtergebleven. Ik heb nog nooit de man in de mond van een vrouw zien plassen. Ik heb alleen maar de hele dag de vraag gehad: wat is er leuk voor haar aan? En wat is er leuk voor die man aan?

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen