Rob Geus verbaast zich niet over spottende reacties

Rob Geus verbaast zich er niet over dat de aankondiging van zijn SBS 6-interview met Geert Wilders zo is bespot. Dat heeft de keurmeester gezegd op Radio 1. Veel mensen fronsten de wenkbrauwen toen SBS 6 bekendmaakte dat de zender Wilders heeft laten interviewen door zijn keurmeester Rob Geus. “Nee, dat verbaast me niet. Mensen kennen mij in een andere rol. Ik maak programma’s voor SBS 6 als kwaliteitskeurmeester, ik help mensen in het buitenland“, zegt de presentator.

Geus doelt op programma’s als De Smaakpolitie en Red Mijn Vakantie. Nu gaat hij politici interviewen. “Dit is een heel andere rol. Ik kan me voorstellen dat mensen erop reageren als dit mij binnen een dag lukt.”

Volgens Geus was zijn interview met Wilders namelijk binnen een dag geregeld. “Het is apart. Hij zegt een hoop aanvragen af, maar dit ging redelijk snel. Hij stond er voor open en vond het leuk. Ik denk dat het ermee te maken heeft dat SBS met iets nieuws komt, dat dichtbij de burger ligt. Er is een andere vraagstelling dan ze gewend zijn: wat dichter bij de mensen. Dat vond hij interessant.

Mark Rutte is wél kritisch bevraagd door Geus, maar Wilders niet. Rutte gaf hem dertig minuten, Wilders slechts zeven. “Ik moest korte, directe vragen stellen. Het waren zeven goede minuten.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen