Rob Geus verbaast zich niet over spottende reacties

Geplaatst op zo 26 feb 2017 om 14:00

Rob Geus verbaast zich er niet over dat de aankondiging van zijn SBS 6-interview met Geert Wilders zo is bespot. Dat heeft de keurmeester gezegd op Radio 1. Veel mensen fronsten de wenkbrauwen toen SBS 6 bekendmaakte dat de zender Wilders heeft laten interviewen door zijn keurmeester Rob Geus. “Nee, dat verbaast me niet. Mensen kennen mij in een andere rol. Ik maak programma’s voor SBS 6 als kwaliteitskeurmeester, ik help mensen in het buitenland“, zegt de presentator.

Geus doelt op programma’s als De Smaakpolitie en Red Mijn Vakantie. Nu gaat hij politici interviewen. “Dit is een heel andere rol. Ik kan me voorstellen dat mensen erop reageren als dit mij binnen een dag lukt.”

Volgens Geus was zijn interview met Wilders namelijk binnen een dag geregeld. “Het is apart. Hij zegt een hoop aanvragen af, maar dit ging redelijk snel. Hij stond er voor open en vond het leuk. Ik denk dat het ermee te maken heeft dat SBS met iets nieuws komt, dat dichtbij de burger ligt. Er is een andere vraagstelling dan ze gewend zijn: wat dichter bij de mensen. Dat vond hij interessant.

Mark Rutte is wél kritisch bevraagd door Geus, maar Wilders niet. Rutte gaf hem dertig minuten, Wilders slechts zeven. “Ik moest korte, directe vragen stellen. Het waren zeven goede minuten.

Foto: SBS
30 Reacties op “Rob Geus verbaast zich niet over spottende reacties”


 1. Anoniem

  Nepnieuws

 2. Anoniem

  Heil Wilders!

 3. A. Stegeman

  Joh, ga je gras stofzuigen.

 4. Bart

  #HoeDan

 5. Wolf

  Iedereen weet dat Wilders alle laag bij de grondsen de grens over schopt!

 6. Henk II

  Of eigenlijk: iedereen weet dat hij nog geen deuk in een pak boter gaat slaan, omdat hij alles doet om te voorkomen dat hij zal meeregeren. Dus alle laagbijdegrondsen en wie dan ook blijven, omdat hij zich buitenspel zet.

 7. beterdooddanrood

  volgens mij is geert de meest besproken man op deze site,
  geert doet niks,
  de vijand maakt zelfs reclame voor hem,
  de stemmen vliegen binnen,

  verder idereen een heel fijne avond,

 8. Greet

  Net weer een moslim momentje in Heidelberg.

 9. schuld van Poetin

  Nee Greet je bedoelt een persoon die een beetje in de war is. Dat is tegenwoordig het VVD en PvdA beleid.

 10. Nintendo

  @Greet

  Lieg niet, smerige rat. En leer Nederlands!

 11. Johan

  Eigenlijk wel jammer dat er hier anoniem gereageerd kan worden. Beetje trieste reacties krijg je dan.

 12. G

  HOEDAN?

 13. Henk II

  Wilders op de ARD: “Fortuyn is vermoord door een radicale moslim” #alternativefacts

 14. Pe dante lul

  Henk denk jij nou werkelijk dat Volkert van de Graaf dit alleen deed??

 15. Kees D

  @Henk ll: Hij probeert intussen via Twitter het vlekje weg te werken, door te zeggen dat hij ‘natuurlijk’ Theo van Gogh bedoelde. Maar dat kan niet waar zijn, want hij deed deze uitspraak als reactie op de vraag waarom de PVV geen leden heeft. Theo heeft nooit een partij gehad, dus er is geen aanleiding het opeens over hem te hebben in dit verband.

 16. Anoniem

  @Henk Wat ben je dom!

 17. Henk II

  Kijk, in het BBC-interview zag Wilders de grootste terreuraanslag op Nederlanders van de afgelopen jaren over het hoofd, want niet gepleegd door moslims.

  En nu verzint hij bij een politieke moord er een moslimdader bij, om duidelijk te maken waarom zijn partij geen leden toestaat.

  Het lijkt toch wel erg op een obsessie zo langzamerhand: als er geen moslimdaders zijn, ziet hij een aanslag óf over het hoofd óf hij verzint ze er zelf bij.

 18. aammehoela

  Neen, dat heet trumpisme. Je vertelt expres een leugen die hard aankomt, repareert de leugen waarvan je weet dat de helft dit niet meekrijgt en zo maak je een statement. Dit is gewoon een truc die Wilders heeft afgekeken van Trump met diens opmerking over Zweden. Trouwens, Zweden ging over Malmo. Het blijkt nu dat het afgelopen jaar daar minder crimineel is verlopen, alleen de bevolking daar ervaart dat nog niet en dat was wat er bedoeld werd met dat gedoe. Alleen Trump maakte er zijn eigen waarheid van. Maar goed, de pers is fake en de fakers vertellen de waarheid. Is niet zo, maar zij, de fakers, geloven hierin en hun domme aanhangers natuurlijk die niets checken.

 19. gtstfites

  Rob geus is fokkin fom!!

 20. Draph

  Wilders is een angsthaas.

 21. Marga

  Henk II, je moet Wilders niet zo hard aanvallen: hij heeft elke dag te maken met de dreiging van moslims. Ik vraag me af of jíj zo geweldig zou functioneren als je continue met die druk moet leven. Lekker makkelijk iemand vanachter je PC uitmaken voor obsessief. Bah!

 22. Henk II

  Dus je vindt dat iemand die premier van ons land wil worden, niet tegen zo’n druk moet kunnen en dan maar rare dingen mag gaan zeggen?

 23. Kees D

  @Henk ll: Hij wil helemaal niet regeren, en nu nog minder, nu hij ziet hoe het Trump vergaat.

  @aammehoela: een geobsedeerd frustraat of een sluw manipulador?

 24. Marga

  ManipulaTor

 25. Kees D

  Dank voor je antwoord, Marga! ;-)

 26. fransw

  Ben jij van de Volkskrant Kees d?

 27. Kees D

  Nee, ik lees ‘m wel eens. Wat is jouw krant, Frans?

 28. F'iscadel

  Wilders heeft zich gewoon vergist. Niks meer en niks minder. Beetje laag om hem dan gelijk voor leugenaar uit te maken. Al die demonisering van hem zal hem uiteindelijk alleen maar meer macht geven. Gelukkig maar :)

 29. Annoniemus

  Zou die halve gare De Geus nu echt denken dat er iemand die hem serieus neemt ??

 30. Anoniem

  @F’iscadildo

  Net zoals Trump zich standaard vergist zeker?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.