Arjen Lubach is Abeltje van NPO 3: blijft in lift omhoog

Arjen Lubach zet een ongelooflijke prestatie neer op NPO 3. Van het ene op het andere moment is zijn tv-show Zondag Met Lubach ontdekt door de massa: voor de derde week op rij scoorde het programma gisteren meer dan een miljoen kijkers én een nieuw record. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Na jaren tv te hebben gemaakt voor een paar honderdduizend kijkers, brak Zondag Met Lubach drie weken geleden pas écht door vanwege zijn Trump-filmpje.

Waar Zondag Met Lubach tot dan toe nooit verder was gekomen dan 711.000 kijkers, keken er na de massale media-aandacht voor het Trump-filmpje ineens 1,022 miljoen kijkers (14 procent). Een week later waren dat er nóg meer, namelijk 1,139 miljoen (16 procent). En gisteren keken er 1,168 miljoen mensen (15 procent).

Voor NPO 3 zijn dit soort cijfers ongewoon hoog. Het laatste actuele programma van de zender dat het zo goed deed was De Wereld Draait Door, maar die show is een paar jaar geleden verhuisd naar vlaggenschip NPO 1.

Tv-recensent Angela de Jong denkt dat ook zou kunnen gebeuren met Zondag Met Lubach mits de kijkcijfers zo hoog blijven, schreef ze dit weekend in de krant.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen