Zondag Met Lubach relativeert kijkcijferrecord

Geplaatst op di 31 jan 2017 om 15:15

De makers van de Arjen Lubach-show Zondag Met Lubach relativeren het kijkcijferrecord dat ze zondag hebben behaald met de tweede aflevering van dit seizoen. Dat zegt Janine Abbring, eindredacteur van het programma, vandaag in het AD. Voor het eerst in de geschiedenis kwam Zondag Met Lubach over de grens van één miljoen kijkers heen. Dat is een extreem hoge score voor NPO 3. “We beseffen heus wel dat het te maken heeft met het Trumpfilmpje een week eerder“, zegt ze.

Het item over Donald Trump uit de seizoensopener een week eerder ging de hele wereld over. “Daardoor zal er vast een groepje geweest zijn dat heeft gedacht: hé, dat programma ken ik nog niet, laat ik eens gaan kijken.”

In het debuutjaar 2014 keken er zo’n 250.000 mensen naar het programma. “Het succes van nu is het succes van de lange adem”, zegt producent Irene van den Brekel van het programma.

NPO 3 heeft doorgezet en de VPRO heeft ons in het tweede seizoen in de lucht gehouden, ook in financieel opzicht. Het is fijn om te constateren dat de publieke omroep in bepaalde programma’s investeert en doorzet.

Inmiddels is Zondag Met Lubach toe aan het zesde seizoen. Abbring: “Ik heb altijd geloofd in dit concept. In Nederland was er ruimte voor satirische programma’s.

Het AD-artikel Het geheim van Lubach kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO
9 Reacties op “Zondag Met Lubach relativeert kijkcijferrecord”


 1. Odin

  Helaas was het afgelopen zondag een van de saaiste uitzendingen ooit, dus ik ben bang dat er niet veel nieuwe kijkers blijven hangen. :(

 2. m

  Arjen mag trots zijn. Vergeet niet dat alle onderwerpen ook op YouTube worden gegooid, waar ze ook veel views krijgen. De doelgroep is volgens mij redelijk jong, die kijken veel online. Dat een programma dan nog 1 miljoen kijkers scoort op tv vind ik knap.

 3. xander

  Ik vraag me soms af waarom Zondag met Lubach op NPO3 wordt uitgezonden. Kijk… waarom Koefnoen wel op NPO1 op primetime. Of Frans Bauer die een camping bezoekt met z’n (niets zeggende) broer.

  Eveneens het geval trouwens met ‘De gevaarlijkste wegen’. Dat programma verdient ook beter (en meer kijkers). In dat programma zit zoveel (en die gevaarlijke wegen zijn eigenlijk een beetje bijzaak). Beiden een televisiering waardig.

 4. Marcel

  Afgelopen zondag was ook weer recht in de roos en erg scherp. Dat er mensen nieuwsgierig waren n.a.v. het Trump filmpje dat zou best het geval kunnen wezen. Maar dan is het zaak die kijker vast te houden.

 5. Bert

  Hoort op npo1 thuis!

 6. Wow

  Ben het met Odin eens. Dit was de zwaktste uitzending van ZML tot op heden.
  Jammmer. Zo raak je een groot deel van die miljoen kijkers snel kwijt. Enige positieve is dat die saaie Tex de wit verslaggevers-sketch er eindelijk uit was.

 7. fransw

  Drama uitzending maarja wat wil je ook voor iemand uit Lutjegast. Btw dat filmpje sloeg nergens op

 8. Kaaskijker

  Saai? Ik vond Kutten met Rutte goed. En wat de NAM in Groningen uitvreet. Of moet het echt alleen maar van grap naar grap gepraat worden? Satire is scherp en legt iets met humor gebracht bloot dacht ik.

 9. Jacqueline

  Onderschat jullie zelf niet, jullie zijn
  Gewoon goed.
  Jullie houden Nederland scherp!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.