Youp van ’t Hek vindt Jinek niet boeiend genoeg

Youp van ’t Hek vindt de talkshow van Eva Jinek normaal gesproken niet boeiend genoeg om een hele aflevering uit te kijken. Dat laat hij blijken in zijn column in NRC. De aflevering met de Rotterdamse dichter Jules Deelder vond hij wél de moeite waard om af te kijken, omdat er eindelijk iets gebeurde aan de tafel. “Wat was dat gezellig om die straalbezopen bejaarde te zien raaskallen. Lang geleden dat ik Jinek helemaal uitgekeken heb“, aldus de VARA-cabaretier.

Van ’t Hek genoot van het begin tot het eind. “Normaal begin ik na drie obligate lettergrepen van de meubelstukken Frits Wester, Charles Groenhuijsen of Peter R. de Vries onbetamelijk te geeuwen, maar nu vond ik het wel spannend.

Eigenlijk had Deelder wel een punt, stelt hij. “Vooral toen hij Connie Palmen ging onderbreken werd het leuk. Jules vond het allemaal gelul en ik moest denken aan de uitdrukking: dronken mensen spreken de waarheid“, besluit hij (via Blendle).

Van ’t Hek is niet de enige die partij trekt voor Deelder. Ook René van der Gijp vindt dat Deelder prima zag dat het een ‘kutuitzending‘ was.

Foto: VARA/Wiebke Wilting

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen