Vrouw pleegt zelfmoord na uitzending RTV Oost

Een 68-jarige mevrouw uit Oldenzaal heeft vorige week een einde aan haar leven gemaakt, een dag nadat justitie haar in de Opsporing Verzocht van RTV Oost herkenbaar op tv liet zien als dief van een portemonnee. Dat schrijft het AD vandaag. De 68-jarige mevrouw zag bij de kassa aan Xenos hoe een 78-jarige vrouw haar portemonnee vergat. Ze gaf die echter niet terug, maar nam hem zelf mee. De politie liet de beelden op 12 januari zien, waarna de vrouw zich direct aangaf bij de politie.

De politie verwijderde de beelden van de ‘gewone vrouw zonder strafblad’ direct, maar op sites als Dumpert werd al volop gelachen om de beelden. Ze werd behoorlijk uitgescholden.

Een dag later beroofde de vrouw zich van het leven. Volgens OM-topnam Ernst Pols, mede-verantwoordelijk voor het landelijke Opsporing Verzocht, zou het de eerste zelfdoding zijn die mogelijk een relatie heeft met een opsporingsprogramma en de impact van de internetreacties.

Hij zegt: “Bij moord en doodslag is evident dat er wat moet gebeuren. Hebben we de boef op beeld? Doen, spijkerhard. Maar winkeldiefstallen… Juist daar worden die discussies heel intens en stevig gevoerd.

Het OM staat nog steeds achter het tonen van de beelden, hoewel er altijd een discussie is of het tonen van herkenbare beelden wel proportioneel is. “Dit was niet op het randje”, zegt persofficier van justitie in Almelo Mariëlle Hartman.

De familie heeft het OM gevraagd kritisch te kijken naar de criteria voor het tonen van herkenbare beelden, aldus het AD (Blendle).

Foto: Politie

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen