Thomas Erdbrink stopt met Zomergasten

Thomas Erdbrink stopt na één seizoen als presentator van Zomergasten. Hij heeft er dit jaar geen tijd voor. Dat zegt de tv-interviewer in de Volkskrant. Erdbrink heeft het concept van het tweede seizoen van de VPRO-serie Onze Man in Teheran bedacht en dat slokt tijd op. “Nadat je het licht hebt gezien, komen de beslissingen. Ik stop als presentator van Zomergasten, want daar is geen tijd voor dit jaar. We beginnen volgende maand met het maken van een vervolg op Onze man in Teheran.”

Verder concentreer ik me op mijn echte werk: voor The New York Times. Daarnaast blijf ik natuurlijk deze rubriek schrijven“, zegt hij in de krant.

Het was even een lastig om samen met zijn regisseur een goed concept voor het vervolg te bedenken, aldus Erdbrink. “Die nacht sliep ik slecht. Vragen spookten door mijn hoofd. Met Trump in Amerika en zijn kabinet vol Iranhaters wordt het vast een druk jaar voor de krant, dacht ik bij mezelf.”

Ga ik deze zomer weer in Nederland presenteren? Waarom zou ik eigenlijk al die moeite doen om een nieuwe serie in Iran te maken? Met die stomme Roel? Met kringen onder mijn ogen poetste ik de volgende ochtend mijn tanden en dacht: fuck de televisie, ik kap ermee.”

Inmiddels heeft Erdbrink besloten om er weer met veel energie tegenaan te gaan.

Lees ook: NPO-gezichten, RTL-Peter en AD halen uit naar Erdbrink (september)

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen