NPO-gezichten, RTL-Peter en AD halen uit naar Erdbrink

Thomas Erdbrink krijgt flink wat kritiek over zich heen na zijn interview met Mark Rutte in Zomergasten. Hij zou niet goed anticiperen op wat zijn gast vertelt. Dat is te lezen en te horen in verschillende media. Peter van der Vorst vindt het Zomergasten-interview met Rutte bijna een kopie van het interview dat hijzelf had met Rutte. Hij hoorde niets nieuws. “Eerlijk gezegd heb ik hem in 2012 zelf in Van der Vorst ziet sterren gehad en daar heeft hij dit ook allemaal al verteld“, zei hij in RTL Boulevard.

Erdbrink had er volgens Van der Vorst meer uit kunnen halen. “Het enige dat nieuws was, was dat hij in tranen was op het moment dat de trein van MH17 ging rijden.

Hij heeft geen gebruik gemaakt van de zeldzaam openhartige premier, aldus Van der Vorst. “Hij gaf steeds voorzetjes. Gedurende die drie uur wilde hij steeds meer vertellen, maar het leek of Thomas Erdbrink een soort verhaallijn in zijn hoofd had, waar hij aan vasthield. Dat is een beetje de valkuil van iedere interviewer. Ik trap er zelf ook wel eens in. Je moet echter gewoon heel goed luisteren en daar op inspelen. Dat deed hij niet altijd helaas.”

Tv-recensent Angela de Jong van het AD vond Erdbrink na Onze Man In Teheran zo’n leuke man, dat ze hem het succes heel erg gunt. Maar helaas zag ze Erdbrink ‘jammerlijk door het ijs’ zakken. “Drie uur lang met iemand praten over leven en werk is duidelijk andere koek dan interessante reportages maken.

Erdbrink heeft het volgens haar laten liggen tijdens zijn interview met Rutte. “Waar Rutte de bal voor open doel klaarlegde, vluchtte Erdbrink in de aankondiging van een nieuw fragment.

Hij moet in de leer bij Jeroen Pauw of Hansje Bunschoten, stelt De Jong. Of: “Bij Peter van der Vorst voor mijn part.

Dezelfde krant vroeg ook NPO-gezicht Maxim Hartman naar zijn mening. Hij vindt dat Erdbrink niet doorvroeg bij Rutte. “Dan viel het stil en keek hij op z’n briefje. Hij was niet ad rem genoeg.

Journalist Frénk van der Linden denkt dat Erdbrink niet geschikt is voor de klus. “De tweede vraag bleef in de reeks interviews vaak uit. Te veel gevangen in een formule. Dan krijg je ook geen diepgang.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen