Thijs Römer vindt Wendy van Dijk begenadigd actrice

Thijs Römer vindt zijn beste vriendin Wendy van Dijk een begenadigd actrice. Dat laat hij blijken in een interview met Mikro Gids. Römer en Van Dijk spelen samen in de RTL 4-serie Moordvrouw. “In aflevering vijf en zes overkomt Wendy’s karakter Fenna iets heel heftigs. Zij speelt dat zo ontzettend mooi. Als tegenspeler ben ik dankbaar dat ik daar aan mag bijdragen. Ik heb wel eens tegenspelers gehad met wie ik na een uur alle uithoeken van elkaars spel had gezien“, geeft hij aan.

Met Van Dijk heeft hij dat gevoel helemaal niet. “Met Wendy ben ik nog lang niet uitgespeeld. We tillen elkaar op, maken elkaar beter.”

Ook is Römer nog lang niet klaar met Moordvrouw. “Zolang ik de rek en progressie nog voel, blijf ik het leuk vinden. Dit seizoen worden verhaallijnen verspreid over meerdere afleveringen. Een plot wordt dus niet meer in 42 minuten gepropt. Dat maakt het spannend én als acteur is het ook leuker, omdat je je rol meer kunt uitdiepen. De serie is volwassener geworden.

Römer heeft bij RTL nu ook zijn eigen serie Weemoedt lopen. Critici stellen dat hij dat allemaal te danken heeft aan zijn vriendschap met Van Dijk, wiens man Erland Galjaard de programmadirecteur van RTL is.

Op de vraag waarom hij zo goed past bij Van Dijk, antwoordt Römer: “We zijn allebei best vrolijk en staan positief in het leven. We zijn gevoelig, zorgzaam en kunnen ontzettend hard met elkaar lachen.

We kunnen ook heel goed samen spelen. Ik hoef maar een klank in een woord te horen om te voelen welke kant we opgaan.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen