Thijs Römer-serie Weemoedt is kijkcijferflop op RTL 5

De nieuwe dramaserie Weemoedt van Thijs Römer is maandagavond met slechte kijkcijfers van start gegaan op RTL 5. De Amerikaanse serie die ervoor werd uitgezonden trok veel meer kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Waar The Blacklist om half negen 449.000 kijkers (6,1 procent) neerzette, moest Weemoedt aansluitend genoegen nemen met slechts 224.000 kijkers (3,1 procent). Dat is geen veelbelovende start voor de serie naar het boek van Römer zelf.

De verwachtingen waren al niet hooggespannen: de roman van Römer was ook een flop. De Volkskrant gaf het boek slechts een van de vijf sterren, een dramatisch oordeel. De recensent was keihard: ‘Thijs Römer is geen schrijver’.

Dat Römer de serie toch mocht verfilmen voor tv, heeft hij volgens weekblad Privé vooral aan zijn vriendschap met het RTL-koningspaar Erland Galjaard en Wendy van Dijk te danken. “Hij zal niet weten wat hem overkomt, sinds hij de machtigste man van de Nederlandse televisie en de meest bejubelde presentatrice tot zijn beste vrienden mag rekenen.

De feiten maken bij Wendy en Erland volgens insiders geen indruk. Zij spreken over ‘blinde adoratie voor alles wat Thijs doet’.

Lees ook: ‘Waar logeren bij Erland en Wendy al niet goed voor is’ (mei 2016)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen