Thijs Römer: ‘Ik hoor bij tien beste acteurs Nederland’

Moordvrouw-acteur Thijs Römer hoort bij de tien beste acteurs van Nederland. Althans, dat zegt hij zelf in een interview met Playboy. Römer stelt dat het in de acteurswereld niet om rangschikken gaat. “Laat ik dat vooropstellen. Of je iemand een goed acteur vindt of niet is natuurlijk heel subjectief. Ik vind Jacob Derwig bijvoorbeeld heel erg goed. Maar dat is natuurlijk geen antwoord op je vraag. Ja. Ik schaar mezelf wel onder de tien beste acteurs van Nederland“, zegt hij in het mannenblad.

Op dit moment is Römer ook te zien in zijn eigen serie Weemoedt, een verfilming van zijn eigen roman. Zijn goede vriend Erland Galjaard, baas van RTL, gaf hem toestemming om te verfilmen. En dat terwijl de Volkskrant het boek de grond in had geschreven. “Thijs Römer is inderdaad geen schrijver“, was te lezen in een recensie.

Net als Galjaard heeft Römer echter geen hoge pet op van de recensenten van de Volkskrant. “Ik had er al rekening mee gehouden dat er een recensie zou komen van iemand die de behoefte voelde om over het boek heen te pissen. Enkel omdat ze de zoveelste acteur die een boek schrijft niet vertrouwen.”

Kijk, ik vind een goed geschreven recensie heel welkom, want met goed geschreven kritiek kun je als maker echt wel wat. Maar met zo’n tienregelig stukje van een mokkel van de Volkskrant kan ik niet zoveel.”

Overigens is Weemoedt maandag begonnen als een kijkcijferflop op RTL 5. Er keken slechts 224.000 mensen naar de eerste aflevering.

Het Playboy-interview met Thijs Römer kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen