The Night Manager volgt Flikken op: prime time op 1

Geplaatst op ma 30 jan 2017 om 14:49

NPO 1’s vrijdaghit Flikken Maastricht wordt vanaf 24 februari opgevolgd door een nieuwe buitenlandse serie van dezelfde omroep AvroTros: The Night Manager. De Britse BBC-serie zal zes weken lang direct na het Achtuurjournaal te zien zijn. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Als nachtmanager van een hotel in Cairo ten tijde van de Arabische lente ontdekt Jonathan Pine (Tom Hiddleston) bewijzen van een wapendeal. Hij neemt contact op met de Britse ambassade.

Een lek zorgt echter voor een reeks bloedstollende gebeurtenissen waarbij Pine kennismaakt met de wrede wereld van wapenhandelaar Richard Roper (House-acteur Hugh Laurie). Als hun wegen zich vier jaar later weer kruisen, besluit Pine wraak te nemen. Hij infiltreert, in samenwerking met de Britse Geheime Dienst, in het hart van Roper’s organisatie.

De avances van Roper’s vrouw Jed en de afkeer van Roper’s voormalige vertrouweling Corcoran maken zijn missie niet makkelijk. Wanneer een nieuwe, grote, op handen zijnde wapendeal zich aanmeldt en de Britse geheime dienst in actie moet komen, blijkt hoever Roper’s tentakels reiken.

The Night Manager is opgenomen in Londen, Mallorca, Marrakesh, Cairo en Zermatt. Het budget voor deze serie was 30 miljoen dollar en daarmee een van de duurste series ooit.

Regisseur Susanne Bier is de eerste vrouwelijke regisseur die zowel een Oscar, een Emmy (voor The Night Manager) en een Golden Globe heeft gewonnen.

De serie is gebaseerd op het boek van John le Carré.

Foto: BBC
9 Reacties op “The Night Manager volgt Flikken op: prime time op 1”


 1. Kees

  Goede serie! Het bekijken zeker waard.

 2. Anoniem

  Wanneer Flikken Rotterdam seizoen 2?

 3. Marie-Roos

  Jammer, Vrijdag avond was mijn Ned.1 avond.

  Dan gaan we maar iets anders zoeken.

 4. joop

  Wel ja … Een of andere serie op Ned1 … We hebben onveilige banken. Er is genoeg te doen omtrent vluchtelingen… De NPO gedraagt zich als het bandje op de titanic.. De wereld vergaat maar de NPO blijft ons vermaken…. Op ned1 hoort goede journalistiek….

 5. Flippo

  Had verwacht dat ze gelijk doorgingen met het allerlaatste seizoen van Witse. dan komen ze net uit op 28 april. 5 mei dan t concert op de Amstel. vervolgens vanaf 12 mei dan deze serie.

 6. Tom

  Goeie reeks maar echt iets voor npo2. Dit gaat geen hoge scores halen op 1

 7. L.

  Leuk, nog een serie die al lang ergens anders te zien is/was (Amazon Prime Video). Net als Fargo, wat gewoon bij Netflix te zien is.

 8. mmmm

  tja, die heeft iedereen onder de 50 al lang gezien. Topserie

 9. watiserdan

  Ja goeie serie, maarja zoals zovaak in Nederland iedereen heeft die serie al gezien, want al 8maanden oud.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.