The Night Manager volgt Flikken op: prime time op 1

NPO 1’s vrijdaghit Flikken Maastricht wordt vanaf 24 februari opgevolgd door een nieuwe buitenlandse serie van dezelfde omroep AvroTros: The Night Manager. De Britse BBC-serie zal zes weken lang direct na het Achtuurjournaal te zien zijn. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Als nachtmanager van een hotel in Cairo ten tijde van de Arabische lente ontdekt Jonathan Pine (Tom Hiddleston) bewijzen van een wapendeal. Hij neemt contact op met de Britse ambassade.

Een lek zorgt echter voor een reeks bloedstollende gebeurtenissen waarbij Pine kennismaakt met de wrede wereld van wapenhandelaar Richard Roper (House-acteur Hugh Laurie). Als hun wegen zich vier jaar later weer kruisen, besluit Pine wraak te nemen. Hij infiltreert, in samenwerking met de Britse Geheime Dienst, in het hart van Roper’s organisatie.

De avances van Roper’s vrouw Jed en de afkeer van Roper’s voormalige vertrouweling Corcoran maken zijn missie niet makkelijk. Wanneer een nieuwe, grote, op handen zijnde wapendeal zich aanmeldt en de Britse geheime dienst in actie moet komen, blijkt hoever Roper’s tentakels reiken.

The Night Manager is opgenomen in Londen, Mallorca, Marrakesh, Cairo en Zermatt. Het budget voor deze serie was 30 miljoen dollar en daarmee een van de duurste series ooit.

Regisseur Susanne Bier is de eerste vrouwelijke regisseur die zowel een Oscar, een Emmy (voor The Night Manager) en een Golden Globe heeft gewonnen.

De serie is gebaseerd op het boek van John le Carré.

Foto: BBC

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen