Federer en Nadal bezorgen Eurosport kijkcijferrecord

Geplaatst op ma 30 jan 2017 om 15:10

De herenfinale van de Australian Open tussen Roger Federer en Rafael Nadal heeft tv-zender Eurosport zondagochtend een kijkcijferrecord bezorgd. Er keken vanaf half tien ’s ochtends gemiddeld 489.000 mensen (24 procent) naar het verslag, de hoogste score voor de zender ooit. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De live-finale was alleen te zien op Eurosport 1 en daar waren veel mensen van op de hoogte. Op het hoogtepunt keken er maar liefst 700.000 Nederlanders naar.

Het vorige kijkcijferrecord stond op 265.000 kijkers, behaald tijdens de beslissende Grand Prix in de MotoGP, in november 2015.

Het totale bereik (meer dan 1 minuut kijken) van de tennisfinale lag op 1,1 miljoen kijkers en naar de huldiging, direct na de finale, keken gemiddeld 611.000 Nederlanders.

Ook qua marktaandeel was de finale zeer succesvol. In zowel de brede doelgroep 6 jaar en ouder als in de voor Eurosport belangrijke doelgroep mannen van 20 tot 49 jaar werd een marktaandeel van 24 procent behaald. “Dit is, vooral gezien de lengte van de uitzending (die ruim 3 uur en 24 minuten duurde), een zeer hoog percentage.”

Gijs Poortman, productiemanager van Eurosport, is uiteraard blij met de mooie cijfers: “Dit belooft wat, voor komend tennisseizoen. Zeker nu we, komende zomer, voor het eerst ook grand slam Wimbledon rechtstreeks uitzenden. Sowieso verwacht ik veel van 2017, een jaar met wederom heel veel mooie events en natuurlijk de opmaat naar de Olympische Spelen van 2018.

Exclusieve premium events doen het goed”, vervolgt hij. “Zeker als daarin onze grootste sporthelden acteren, zoals nu met Nadal en Federer. We bouwen aan ons portfolio met ook dát in gedachten. Niet voor niets konden we vorige week nog de acquisitie van de exclusieve uitzendrechten van de Giro d’Italia bekendmaken. Ook alleen te zien op Eurosport 1.

Foto: Eurosport
8 Reacties op “Federer en Nadal bezorgen Eurosport kijkcijferrecord”


 1. Herman

  Terechte cijfers voor 2 absolute helden. En ondanks dat ik het commentaar bij Eurosport matig vind, toch een prettige zender. Goed dat Wimbledon daar nu zit en we daar op het open kanaal weer van kunnen genieten.

 2. En Zo Is Het

  Hè hè, eindelijk zapt het klootjes volk eens verder dan Nederland1

 3. aammehoela

  Ze zullen wel vaker in de top 25 gaan staan. Met de Giro, ook niet meer bij de Belgen te zien, kun je dit dus enkel via Eurosport gaan volgen. Als de Nederlanders het goed gaan doen, vul zelf maar in. Wat het tenniscommentaar betreft op Eurosport: ligt er net aan wie het op dat moment doet. Zelf kijk ik met enig regelmaat naar het skien, dus de afdaling, slalom en af en toe biathlon. Kan eventueel ook nog via de Duitse zenders, maar die zenden ook steeds vaker via .de uit. En dan kun je het dus niet zien.

 4. Herman

  Inderdaad, Kristie Boogert deed het gisterenochtend prima. Maar vooral de nachtcommentatoren lieten de afgelopen 2 weken nog wel is te wensen over. Daarnaast wordt de Giro dit jaar inderdaad een klapper voor ze. Met Dumoulin, Kruiswijk en Mollema die voor het roze gaan, acht ik de kans op een eindzege aanwezig.

 5. Anoniem

  Heeft natuurlijk alles met de exclusiviteit te maken en weinig met de kwaliteit van Eurosport. De grootste verdienste van Eurosport is dat ze voldoende geld hebben, je kan dus stellen dat ze heel goed zijn in reclame uitzenden. En dat klopt ook.

 6. Walter

  Op dat moment lag ik te pitten in bed…

 7. F'iscadel

  Eurosport was leuker in de tijd dat het ’s nachts werd onderbroken voor Amazing Discoveries met Mike Levy

 8. Wigwam

  Wat een wedstrijd. Historisch. Dat zou toch iedere zender willen hebben?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.