Federer en Nadal bezorgen Eurosport kijkcijferrecord

De herenfinale van de Australian Open tussen Roger Federer en Rafael Nadal heeft tv-zender Eurosport zondagochtend een kijkcijferrecord bezorgd. Er keken vanaf half tien ’s ochtends gemiddeld 489.000 mensen (24 procent) naar het verslag, de hoogste score voor de zender ooit. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De live-finale was alleen te zien op Eurosport 1 en daar waren veel mensen van op de hoogte. Op het hoogtepunt keken er maar liefst 700.000 Nederlanders naar.

Het vorige kijkcijferrecord stond op 265.000 kijkers, behaald tijdens de beslissende Grand Prix in de MotoGP, in november 2015.

Het totale bereik (meer dan 1 minuut kijken) van de tennisfinale lag op 1,1 miljoen kijkers en naar de huldiging, direct na de finale, keken gemiddeld 611.000 Nederlanders.

Ook qua marktaandeel was de finale zeer succesvol. In zowel de brede doelgroep 6 jaar en ouder als in de voor Eurosport belangrijke doelgroep mannen van 20 tot 49 jaar werd een marktaandeel van 24 procent behaald. “Dit is, vooral gezien de lengte van de uitzending (die ruim 3 uur en 24 minuten duurde), een zeer hoog percentage.”

Gijs Poortman, productiemanager van Eurosport, is uiteraard blij met de mooie cijfers: “Dit belooft wat, voor komend tennisseizoen. Zeker nu we, komende zomer, voor het eerst ook grand slam Wimbledon rechtstreeks uitzenden. Sowieso verwacht ik veel van 2017, een jaar met wederom heel veel mooie events en natuurlijk de opmaat naar de Olympische Spelen van 2018.

Exclusieve premium events doen het goed”, vervolgt hij. “Zeker als daarin onze grootste sporthelden acteren, zoals nu met Nadal en Federer. We bouwen aan ons portfolio met ook dát in gedachten. Niet voor niets konden we vorige week nog de acquisitie van de exclusieve uitzendrechten van de Giro d’Italia bekendmaken. Ook alleen te zien op Eurosport 1.

Foto: Eurosport

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen