Andries Knevel mag twee uur per week werken

Andries Knevel is iets aan de beterende hand. Hij mag nu maximaal twee uur per week werken. Dat vertelde de EO-ster vandaag op Radio 1. Knevel herstelt van een ernstige longontsteking. “Het gaat heel langzaam beter. Ik ben nu zes weken thuis en stapje voor stapje gaat het beter met mij. Ik moet rusten, maar ook op zijn, want die longen moeten weer goed hun werk gaan doen. Ik mag van de bedrijfsarts twee uur in de week werken. Achter mijn bureau, maar geen publieke optredens.

Publieke optredens zouden ook niet kunnen, aldus Knevel. “Want dan kom ik continu adem tekort. Wel kan ik dan achter mijn computer zitten om een column te schrijven of zoiets. Zo ongeveer gaat het met me.”

Hij is door het oog van de naald gekropen. “De artsen zeggen dat ik zeer ernstig ziek ben geweest. Ik heb aan de beademing gelegen en ben een aantal dagen onder narcose geweest. Ik heb 23 dagen op de IC gelegen. Op 12 november – dat zal ik nooit meer vergeten – zei de internist zich grote zorgen te maken. Toen had ik een gevoel dat het heel ernstig was.”

Langzaam aan heeft Knevel weer zin om te werken. “Ik ben langzaam aan het nadenken over hoe ik mijn leven verder wil inrichten. Het is ook de vraag of ik volledig ga herstellen en hoe lang het herstelproces gaat duren. Er staat een halfjaar tot een jaar voor.”

“Nu gaat het bij mij deze week gelukkig snel, dus ik heb goede hoop. Ik hoop volgende maand 65 jaar te worden.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen