SBS 6 met soap over schoremcamping Fort Oranje

SBS 6 komt met een docusoap over de beruchte camping Fort Oranje, waar een hoop schorriemorrie woont. De eerste aflevering van Fort Oranje: Camping Of Krottenwijk is op woensdag 22 februari om half tien in de avond. Dat heeft de tv-zender laten weten. De door Dennis van der Geest gepresenteerde serie, die bestaat uit zes afleveringen, laat zien hoe de camping eruitziet. “Officieel is Fort Oranje een familiecamping maar wie het terrein betreedt, komt in een hele andere wereld terecht.”

Het lijkt volgens SBS 6 een vrijplaats voor de ongeveer 2.500 bewoners. “Zij hebben hier veelal hun toevlucht genomen vanwege hun schulden, huisvestingsproblemen of omdat ze gewoon even niet gevonden willen worden.”

De bewoners hebben zeer uiteenlopende achtergronden en nationaliteiten maar allemaal zien ze Fort Oranje als de enige plek in Nederland waar ze (nog) terecht kunnen. “Dit terwijl de omstandigheden daar verre van ideaal zijn, zeker voor opgroeiende kinderen.”

Voor het eerst werken de bewoners volop mee aan een portret van de camping. “Zij richten zich tot Dennis van der Geest met hun verhaal, zodat de kijker een duidelijk beeld krijgt van het leven op Fort Oranje.”

Dennis van der Geest presenteerde eerder programma’s over onder meer jeugdwerkloosheid en vooroordelen over vluchtelingen.

Het programma wordt geproduceerd door Posh Productions.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen