Geert Wilders hekelt journalisten LINDA. en RTL

PVV-leider Geert Wilders hitst zijn ruim 750.000 volgers op Twitter op tegen twee journalisten van LINDA. en van RTL Nieuws. Dat is te volgen op het sociale medium. Ten eerste vindt Wilders het bizar dat Antoinette Scheulderman, journalist voor de Volkskrant en LINDA. en tafeldame van De Wereld Draait Door, grapte over een doodswens voor Donald Trump. Haar ‘Waar blijft die sniper?’ kwam haar al op veel kritiek te staan, en daar komt nu een laaiende Wilders overheen.

Wilders tegen zijn driekwart miljoen volgers: “Journalist Antoinette Scheulderman van de Volkskrant vroeg zich afgelopen vrijdag tijdens inauguratie van president Trump af waar de sniper bleef. Ziek.”

De PVV-leider herhaalt die boodschap in het Engels voor zijn internationale volgers.

Maar ook journalist Stefan de Vries, die in Frankrijk werkt voor onder meer RTL Nieuws, krijgt ervan langs.

Deze journalist publiceerde een foto van Wilders met rechtse leiders uit het buitenland, met daarin gemonteerd een denkwolk met de tekst ‘Make Europe fascist again!’.

Het kan écht niet, vindt Wilders. “Journalist Stefan de Vries van RTL Nieuws laat zijn haat tegen de PVV zien. Walgelijk.”

De Vries reageert: “Mijn tweet was ironisch bedoeld, een cartoon die ik tegenkwam. Was niet kwetsend bedoeld. RTL heeft er niets mee te maken.”

PVV’s nummer twee Fleur Agema vraagt zich af hoe ironisch de tweet van De Vries nou daadwerkelijk is. Ze wijst op een tweet van De Vries uit 2010, waarin hij de PVV in het Frans ‘xenofoob’ noemt.

De PVV staat bekend om zijn zeer moeizame band met de media.

Foto: NOS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen