Geert Wilders definitief klaar met Peter van der Vorst

Geplaatst op di 31 jan 2017 om 8:45

PVV-leider Geert Wilders is definitief klaar met RTL 4-ster Peter van der Vorst. Hij heeft hem geblokkeerd op Twitter. Dat heeft de tv-presentator onthuld. Wilders en Van der Vorst hebben al jaren een moeizame relatie. In 2012 lukte het de tv-ster eindelijk om Wilders te strikken voor een interview, namelijk voor de tv-special Van der Vorst ziet Haagse sterren, maar de PVV belde toch af. Vlak daarna zaten ze wel samen in de late NPO 1-show 1 Voor De Verkiezingen. En daar botsten ze flink.

Van der Vorst werd daar flink bespot door Wilders. Het begon al vlak na de start, toen Van der Vorst vroeg waarom Wilders ‘zo’n afkeer heeft gekregen van vreemde culturen’. “Ik hoop dat als ik in uw programma had gezeten u wat slimmere vragen had gesteld, want ik heb niets tegen vreemde culturen. Ik heb iets tegen één ideologie en dat is de islamitische ideologie“, sneerde de politicus.

Even later kapte Wilders de RTL 4-presentator af, toen hij een punt wou maken over de politieke omgang. “De beschaving van een land kun je ook afmeten aan de manier waarop politiek bedreven wordt en daar…“, probeerde Van der Vorst.

Daar ben je niet tevreden over?“, vulde Wilders in. “Nee, daar ben ik niet heel tevreden over.” “Dat dacht ik al“, waarna de uitzending werd voortgezet.

Apartheid

Enkele minuten later wilde Van der Vorst opnieuw een punt maken. “U bent ook voor het behoud van het Afrikaans en dat vond ik zo grappig. Afrikaans is voor mij eigenlijk een taal die nog geassocieerd wordt met de apartheidstijd. Wat is uw band daarmee?

Wilders vond het een ongepaste vraag. “Dan heeft u er nog minder van begrepen dan ik al dacht naar aanleiding van uw eerdere vraag. Normaal heeft u slimmere mensen aan tafel, maar het mag“, zei hij tegen gastheren Andries Knevel en Tijs van den Brink. “Je mag domme vragen stellen.”

De sneer van Wilders liet de studio lachen. “U reageert steeds door te zeggen: ‘Dat is een domme vraag’“, sputterde Van der Vorst. “Dat is het ook“, zei Wilders. Van der Vorst: “Er bestaat geen domme vraag. Ik vraag u gewoon waarom dat erin staat.”

Clown

Van der Vorst gaf niet op en uitte kritiek op de presentatiewijze van Wilders. “Het is heel grappig, maar het is een soort act. U wordt een soort clown waar we allemaal om moeten lachen, maar waarmee je niet een land kan leiden. De oneliner overheerst een beetje en dat is jammer.

Wilders: “Het zijn niet alleen oneliners hoor. Dan heeft u een beetje selectief geluisterd. Ze zitten er wel in en het is ook leuk. Als u de debatten goed heeft gevolgd ziet u dat ik altijd een inhoudelijk punt maak en dat combineer met humor.

U vindt mij dom, hè?“, vroeg Van der Vorst.

Wilders: “Ik formuleer het nu bewust heel vriendelijk.

Twitter

Nu is er een definitieve breuk tussen de Haagse ster en de Hilversumse ster. Wilders twittert tegenwoordig ook af en toe in het Engels om zijn buitenlandse volgers te bedienen. “Wat fijn dat de Engelse les zo goed gaat Geert Wilders“, grapte Van der Vorst.

Dat vond Wilders kennelijk een beetje denigrerend. “Nou ja zeg! Geef ik Geert Wilders eindelijk eens een compliment, blokkeert ie me!“, aldus Van der Vorst.

Lees ook: Geert Wilders is helemaal klaar met Tanja Jess (maart 2016)

Foto: Avrotros
26 Reacties op “Geert Wilders definitief klaar met Peter van der Vorst”


 1. Hendrik

  Wie niet?

 2. Anoniem

  Ik zou Peter van der Vorst ook blokkeren, beetje irritant kwallerig ventje

 3. Anoniem

  Lees ook Geert Wilders is helemaal klaar met Tanja Jess. Tja wie niet? Alleen Charly Luske niet.

 4. Rechtse Hetero

  Wilders is onze enige hoop in de politiek, ondanks zijn leugens tijdens het gedoogkabinet Rutte 1.

 5. Anoniem

  Goed van Van der Vorst dat ie door blijff vechten. Kijk wat er gebeirt in de VS als je datniet doet

 6. Don

  Twitteren? Dat is iets wat vogeltjes toch doen! hahaha

 7. Virginia

  Als Peter v/d Vorst in de buurt is, is het vooral handig de achteruitgang te blokkeren.

 8. Jan

  Eindelijk heb ik iets gevonden dat voor Wilders pleit!

 9. b

  Wilders is net als Trump een bovenmatig eng mannetje die niet tegen kritiek kan. Zitten patronen in , eerst de media beschuldigen dan de rechtspraak in twijfel trekken en centreren op een punt en dan dictatuur. De geschiedenis laat het keer op keer zien en wij zijn altijd al blind voor al die loze beloften .

 10. Bea

  Peter van der Vorst is te dom om te ka**en.

  Negeren deze man met zijn ogen die altijd op huistand staan.

 11. Anoniem

  Wilders is gewoon contact gestoord… wat niet gek is aangezien hij in een bunker woont.

 12. Ingrid 🌷🌷

  Je mag Wilders vooral niet tegenspreken! 😐
  Wilders wil is wet. 😕😕😕😕😕

 13. Frank

  Allemaal stemmen op Wilders mensen op 15 Maart! De enige politicus die de problemen daadwerkelijk durft te benoemen. Je moet toch niet denken aan weer 4 jaar Rutte. Gun hem in ieder geval het voordeel van de twijfel.

 14. Ingrid 🌷🌷

  Een stem op Wilders is de ondergang van Nederland! Veel woorden ,weinig daadkracht!
  Maakt Nederland kapot. 👿

 15. Gonzo

  Wilders maakt van mensen die hij niet aankan persona non grata, geen tegenspraak bij deze dictator in de dop.

 16. Jesse K.

  Nu ook preventief geblokkeerd.

 17. DENK

  Haha, die Peter is gewoon ook dom. Afrikaans mag niet meer gesproken worden vanwege de apartheid? Wat een onzin.

 18. Rutger

  @ DENK: Je doet je naam niet echt eer aan, dat is namelijk helemaal niet wat hij volgens de quote in dit bericht zegt. Misschien ben je zelf wel een beetje dom.

 19. Anoniem

  @Ingrid Ik vind Nederland op dit moment en al een aantal jaren kapot. Erger kan Wilders het niet maken dus misschien moeten mensen het een kans geven.

 20. mauwgli

  @Anonymous
  dinsdag 31 januari 2017 om 14:53

  Wilders is er mede schuldig aan dat de boel “kapot” is. Waarom hem belonen voor zijn afbraakwerk?

 21. Ingrid 🌷🌷

  Het zijn roerige tijden in de wereld en Wilders heeft voordeel van deze tijd. Hij speelt in op angst en onzekerheden!
  Oplossingen heeft hij niet!

 22. Anoniem

  Go Geert mijn stem heb je !!!!!!

 23. Mark

  Petertje is idd wel een beetje eng met die extreem linkse columns in de Televizier. Of hij schrijft juist wat mensen willen horen/lezen. Da’s juist het enge. De meeste bn-ers gaan met de massa mee omdat het anders hun “imago” kan schaden. Daarom hulde aan mensen zoals Gerard Joling, die wel durven zeggen wat ze denken.

 24. Inmaakpartij

  Wilders – Van Der Vorst 6 – 0

 25. DENK

  @ Rutger

  Ach nee, wat hij natuurlijk wil zeggen is dat Afrikaans zo’n grappig klinkend taaltje is! Wel tussen de regels door lezen, dommerik die je er bent!

 26. Robbie

  Praat die relnicht over politiek?
  Hij praat toch liever met de molletjes over glitter en glamour.
  En hoevel ze verdienen.en hoe ze leven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.