Geert Wilders definitief klaar met Peter van der Vorst

PVV-leider Geert Wilders is definitief klaar met RTL 4-ster Peter van der Vorst. Hij heeft hem geblokkeerd op Twitter. Dat heeft de tv-presentator onthuld. Wilders en Van der Vorst hebben al jaren een moeizame relatie. In 2012 lukte het de tv-ster eindelijk om Wilders te strikken voor een interview, namelijk voor de tv-special Van der Vorst ziet Haagse sterren, maar de PVV belde toch af. Vlak daarna zaten ze wel samen in de late NPO 1-show 1 Voor De Verkiezingen. En daar botsten ze flink.

Van der Vorst werd daar flink bespot door Wilders. Het begon al vlak na de start, toen Van der Vorst vroeg waarom Wilders ‘zo’n afkeer heeft gekregen van vreemde culturen’. “Ik hoop dat als ik in uw programma had gezeten u wat slimmere vragen had gesteld, want ik heb niets tegen vreemde culturen. Ik heb iets tegen één ideologie en dat is de islamitische ideologie“, sneerde de politicus.

Even later kapte Wilders de RTL 4-presentator af, toen hij een punt wou maken over de politieke omgang. “De beschaving van een land kun je ook afmeten aan de manier waarop politiek bedreven wordt en daar…“, probeerde Van der Vorst.

Daar ben je niet tevreden over?“, vulde Wilders in. “Nee, daar ben ik niet heel tevreden over.” “Dat dacht ik al“, waarna de uitzending werd voortgezet.

Apartheid

Enkele minuten later wilde Van der Vorst opnieuw een punt maken. “U bent ook voor het behoud van het Afrikaans en dat vond ik zo grappig. Afrikaans is voor mij eigenlijk een taal die nog geassocieerd wordt met de apartheidstijd. Wat is uw band daarmee?

Wilders vond het een ongepaste vraag. “Dan heeft u er nog minder van begrepen dan ik al dacht naar aanleiding van uw eerdere vraag. Normaal heeft u slimmere mensen aan tafel, maar het mag“, zei hij tegen gastheren Andries Knevel en Tijs van den Brink. “Je mag domme vragen stellen.”

De sneer van Wilders liet de studio lachen. “U reageert steeds door te zeggen: ‘Dat is een domme vraag’“, sputterde Van der Vorst. “Dat is het ook“, zei Wilders. Van der Vorst: “Er bestaat geen domme vraag. Ik vraag u gewoon waarom dat erin staat.”

Clown

Van der Vorst gaf niet op en uitte kritiek op de presentatiewijze van Wilders. “Het is heel grappig, maar het is een soort act. U wordt een soort clown waar we allemaal om moeten lachen, maar waarmee je niet een land kan leiden. De oneliner overheerst een beetje en dat is jammer.

Wilders: “Het zijn niet alleen oneliners hoor. Dan heeft u een beetje selectief geluisterd. Ze zitten er wel in en het is ook leuk. Als u de debatten goed heeft gevolgd ziet u dat ik altijd een inhoudelijk punt maak en dat combineer met humor.

U vindt mij dom, hè?“, vroeg Van der Vorst.

Wilders: “Ik formuleer het nu bewust heel vriendelijk.

Twitter

Nu is er een definitieve breuk tussen de Haagse ster en de Hilversumse ster. Wilders twittert tegenwoordig ook af en toe in het Engels om zijn buitenlandse volgers te bedienen. “Wat fijn dat de Engelse les zo goed gaat Geert Wilders“, grapte Van der Vorst.

Dat vond Wilders kennelijk een beetje denigrerend. “Nou ja zeg! Geef ik Geert Wilders eindelijk eens een compliment, blokkeert ie me!“, aldus Van der Vorst.

Lees ook: Geert Wilders is helemaal klaar met Tanja Jess (maart 2016)

Foto: Avrotros

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen