Humberto wint ook met Mark Rutte niet van Jinek

Humberto Tan is zijn derde week in 2017 tegenover Eva Jinek opnieuw begonnen met een nederlaag. Ondanks dat hij de meest besproken man van de dag in de uitzending had, minister-president Mark Rutte, kwam zijn RTL Late Night niet over Jinek heen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL Late Night kwam uit op 775.000 kijkers (19 procent), terwijl Jinek 844.000 kijkers (26 procent) noteerde. En dat terwijl Tan een veel betere lead-in had dan zijn vrouwelijke concurrent.

Het staat nu 8-3 voor Jinek in de concurrentiestrijd met Tan. Het is een unicum dat Jinek het zo goed doet: sinds het tweede seizoen was RTL Late Night de talkshowwinnaar op de late avond. Nu kiest de kijker toch weer voor NPO 1.

De komst van Rutte gooide de uitzending van RTL Late Night behoorlijk overhoop. Er was een tafel vol gasten en voor Rutte was slechts een minuut of vijftien zendtijd ingeruimd. Uiteindelijk werden twee onderwerp geschrapt, zodat langer doorgepraat kon worden met de premier.

Jinek had ook een politicus aan tafel zitten. Zij sprak met PvdA-minister Jeroen Dijsselbloem.

De grote winnaar op de late avond was overigens niet een talkshow, maar een nieuwsprogramma: Hart van Nederland scoorde 969.000 kijkers (20 procent) op SBS 6.

Lees ook: ‘Het trucje van Humberto Tan kennen we nu wel’ (zondag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen