‘Het trucje van Humberto Tan kennen we nu wel’

Het is de tv-verrassing van 2017 tot nu toe: de meest bekeken late-nightshow op de late avond is momenteel niet langer die van Humberto Tan, maar die van Eva Jinek. Ze hebben in dit nieuwe jaar nu tien keer met elkaar geconcurreerd: Jinek won zeven keer, Tan drie keer. Heel opvallend, vindt Angela de Jong, de tv-recensent van het AD. Ze vraagt zich in de krant hardop waardoor dit toch komt, aangezien de shows niet zijn veranderd. “RTL Late Night duikelt momenteel hard naar beneden.

Jinek als RTL Late Night zijn nog zo ongeveer hetzelfde als tijdens hun vorige concurrentieweken, merkt De Jong op. “Dus blijft de hamvraag: waar zit het hem dan in dat iedereen – of in elk geval een grotere groep – Eva ineens in de armen sluit?

De Jong kan slechts één antwoord bedenken. “Ik houd het op een woord dat ik al eerder gebruikte: zíj is verfrissend. Het trucje van Humberto kennen we nu wel, net als de trekjes van Jeroen Pauw. Het is prettig een ander gezicht op dat tijdstip te zien in plaats van steeds dezelfde mannen.”

Het is vergelijkbaar met het ontbijt op zaterdag: soms eet je een afbakbroodje en soms een geroosterd boterhammetje, legt De Jong uit.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen