‘RTL’s Videoland tien keer zo klein als Netflix’

Videoland, de Netflix van RTL, is in ons land ongeveer tien keer zo klein als de Amerikaanse videodienst. Netflix heeft in ons land zo’n twee miljoen abonnees en Videoland zo’n 200.000. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper op basis van het Consumer Panel. Netflix is in september 2013 van start gegaan in ons land en is sindsdien in snel tempo uitgegroeid tot de grootste videodienst in Nederland. Ruim 26 procent van al onze huishoudens heeft volgens Telecompaper een abonnement op Netflix.

Het verschil in het aantal abonnees is niet verwonderlijk. Videoland heeft een veel minder groot exclusief aanbod dan Netflix. Bovendien zijn veel ‘exclusieve’ Videoland-series een paar weken later ook gewoon te zien op RTL 4 of RTL 5.

Volgens FilmTotaal zal Netflix ook in ons land vooral last krijgen van andere Amerikaanse giganten. Zo werd afgelopen december Amazon Prime Video gelanceerd in Nederland en heeft ook Apple aangekondigd video te gaan maken.

Deze giganten hebben grote budgetten om de concurrentie met Netflix aan te gaan, aldus FilmTotaal. “Toch hoopt Netflix klanten te blijven trekken met extra aanbod. Netflix gaat komend jaar nog eens een miljard dollar extra steken in de productie van eigen content.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen