Geert Wilders weigert Arjen Lubach

Arjen Lubach maakt de huidige serie van Zondag Met Lubach, die in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wordt uitgezonden, bewust zonder politici uit Den Haag. Dat heeft de komediant gezegd op Radio 1. Als Lubach wél politici zou ontvangen, dan zou het een links feestje worden, omdat de rechtse heren weigeren, stelt hij. “Alleen linkse politici wilde komen. Er was geen VVD-minister die wilde aanschuiven, er was geen Geert Wilders die wilde komen. Dan houdt het op.

Zonder Wilders of een andere rechtse politicus, zou het programma niet in balans zijn, vindt Lubach. “Als je alleen maar linkse lijsttrekkers laat zien dan word je meteen geframed als een links programma, terwijl wij politiek onafhankelijk willen blijven.

Maar er is nóg een reden: Lubach wil niet al te dikke mik met de machthebbers worden. “Dat zijn de mensen van wie je de poten onder de stoel vandaan wilt zagen. Dus als je het ene moment met Pechtold een dansje doet en de week erop (hypothetisch!) zegt wat een totaal onbekwame lul het eigenlijk is, dan snijd je jezelf in de vingers.

Lubach wil kritisch blijven. “Ik zou het vreselijk vinden als we in een redactievergaderingen zeggen: ‘Laten we die grap maar niet doen want Asscher komt over een week langs.”

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen