Marc vindt RTL Boulevard eenzijdig over Donald Trump

Geplaatst op di 31 jan 2017 om 11:00

Marc van der Linden vindt dat zijn eigen RTL Boulevard net als veel andere media eenzijdig bericht over de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Dat zei hij maandag in de RTL 4-show. Trump en de protesten tegen hem uit Hollywood waren het openingsitem. “Hij had al geen beste reputatie, maar een week na zijn aantreden heeft Donald Trump het bij de meeste mensen al compleet verbruid“, zei de voice-over. “Het is duidelijk: Trump heeft een grens overschreden.

Daarna volgde een compilatie van hysterische Hollywood-acteurs die zich uitspraken tegen de zogenoemde ‘muslim ban’ die Trump heeft ingevoerd. Van gewone mensen krijgen die sterren vaak het verwijt dat het vanuit hun ivoren torens makkelijk praten is. En dat begrijpt Van der Linden wel een beetje. “Ik vind dit bijna een soort van massahysterie worden, waar ik nog minder gelukkig van word.”

Het ligt er volgens Van der Linden iets te veel bovenop. “Trumps acties juich ik absoluut niet toe, maar als je hier ziet hoe mensen hun platform gebruiken… Er worden beeldjes uitgereikt omdat je film het goed gedaan heeft en dan wordt er alleen over Trump gesproken. De wijze waarop dat gebeurt en waarop er sprake is van een bepaalde selectieve verontwaardiging ergert me.”

Men praat elkaar een beetje na, meent hij. “Ter vergelijking: in 2011 heeft Obama besloten mensen uit Irak zes maanden lang geen enkele toegang te geven tot de Verenigde Staten. Niemand maakte zich daar druk om. Nu gebeurt het op een grotere schaal en de hele wereld staat in brand.”

Van der Linden mist in de media het geluid van mensen die het wél met Trump eens zijn. “We hebben een gekozen president die een aantal beloften heeft gedaan, die hij waarmaakt. Ik heb het idee dat heel veel Amerikanen het wel een goed plan vinden, maar niet de mensen die we nu de hele tijd op televisie zien.”

Hij sprak ook zijn eigen RTL Boulevard aan. “Ook wij kiezen er voor om bijvoorbeeld de toespraak van Denzel Washington, die het andere geluid liet horen, niet uit te zenden. We kiezen er heel erg voor om dit beeld te laten zien in de media. We vergeten ook wel eens dat als je in Yemen woont, je ook bijna geen visum voor Nederland kan krijgen.

De sterren wekken juist ergernis op met hun Trump-kritiek, meent Van der Linden. “Trump is de president van Amerika en hij zal waarschijnlijk alleen maar extra gemotiveerd worden van al die Hollywoodmensen die op de rode loper naar hem uithalen.”

Ook Robert Jensen, die Trump al langere tijd steunt, was niet negatief over Trumps ‘muslim ban’. “Trump heeft hier duizend keer in zijn speeches over gesproken. Hij wilde zo’n ban, heeft het nu uitgevoerd. 63 miljoen mensen hebben bewust op hem gestemd en zijn daar blij mee. Ik heb zo veel van die gasten gesproken en die zeggen eigenlijk: ‘Hartstikke goed die ban, maar waarom staan Pakistan en Saoedie-Arabië er niet op?’”

Waarom horen we die 63 miljoen mensen dan niet? “Je hoort ze niet, want ze wonen meer in de binnenlanden van Amerika.”

Foto: RTL
35 Reacties op “Marc vindt RTL Boulevard eenzijdig over Donald Trump”


 1. Marcel

  Valt me op dat heel veel VVD adepten zoals van der Linden nogal mild zijn over Trump, dus het verbaast mij niets dat hij de berichtgeving van Boulevard eenzijdig vind. Hij is dus niet echt objectief. Overigens Jensen, die nu is gebombardeerd tot correspondent (onbegrijpelijk…) is Trump adept dus zo eenzijdig is Boulevard niet.

 2. paul

  rtl Boulevard is een antifascistisch bolwerk dat ons als volk dom wil houden over de successen die Trump en andere rechtse leiders hebben bewerkstelligd tegen de jaren zestig links progressieve elite met hun aanval op de christelijke moraal en manier van denken.

 3. Huiskamer

  Het is 24/7 op alle staatsmedia (incl Radio1, RTL) de hele dag Trump-haat.
  Tot mijn grote verbazing mocht vanochtend op WNL een tegengeluid door Wierd Duk gezegd worden. De presentatrice in paniek, want het gesprek moest gaan over de Duivel-Trump. Met als nationale heilige Charles Groenhuizen (te zien van het journaal tot sesamstraat over de duivel). Het lijkt wel een DDR-Stasiezender. Het volk dient de gekozen mening te volgen.

 4. Mïjn Reactïes Worden Gemodereerd.

  Marc heeft gelijk.

 5. Jan

  Marc is een varken en blijf een varken. En is een leugenaar.

 6. Flip de Beer

  Dikke pret met Marc

 7. Remco'73

  Links wil rechts voor de gek houden en onze manier van leven ontwrichten door de aanval op het gezin, heteroseksualiteit, eeuwige trouw en patriottisme. De PVV en de SGP (eventueel aangevuld met de VVD) kunnen het land reden met een monstercoalitie.

 8. Remco'73

  Links wil rechts voor de gek houden en onze manier van leven ontwrichten door de aanval te openen op het gezin, heteroseksualiteit, eeuwige trouw en patriottisme. De PVV en de SGP (eventueel aangevuld met de VVD) kunnen het land reden met een monstercoalitie.

 9. Jannie

  Waarom zie ik dan wel Trump-fans op de NPO en RTL? Hierboven is een aantal mensen zelf ook selectief verontwaardigd. En het is een feit dat Trump slechts van zo’n 35% van de bevolking nog steun heeft (historisch laag) dus het lijkt me logisch dat je meer tegenstanders hoort. Niet dat het in balans is, maar claimen dat je zijn volgers niet hoort is een leugen.

 10. Jannie

  @Remco’73

  Nog zo’n leugenaar.

  “Links wil (…) onze manier van leven ontwrichten door de aanval te openen op het gezin, heteroseksualiteit, eeuwige trouw en patriottisme.”

 11. Anoniem

  Beste mensen, er bestaat geen links of rechts denkend. Dit is door de elite gecreëerd om de denkwereld van de mensen te verkleinen evenals om twee kampen te maken. Een mening kun je niet onder rechts of links plaatsen, een mening is uniek en volledig van jouw.

 12. ad

  Leuk stukje van de Speld in de VK van vandaag. Humor bestaat gelukkig nog:
  Een bedenkelijke ontwikkeling. De kiezer moet erop kunnen vertrouwen dat verkiezingsbeloften met een korreltje zout genomen moeten worden. Trump heeft dat vertrouwen beschaamd. Het is te hopen dat deze trend niet overwaait naar Nederland. Het zou ertoe leiden dat óf regeringen volstrekt onverantwoorde beslissingen gaan nemen, óf dat politici voortaan met meel in de mond spreken en bloedeloze campagnes voeren. Voor de betrokkenheid van de burger bij de politiek is dat funest.

 13. Jeffrey

  @JANNIE
  Niet de cijfers verdraaien. Dat cijfer is gebaseerd op zowel de republikeinen als de democraten kiezers. Het lijkt me niet meer dan logisch dat de democratische stemmers het oneens zijn met Trump.

 14. Jannie

  @Jeffrey

  Ik verdraai helemaal niets. Het is pas verdraaien als je altijd de cijfers van de complete bevolking combineert en nu gauw alleen die van republikeinse stemmers neemt! Beetje reëel blijven a.u.b.

  En daarbij is het helemaal niet “meer dan logisch” dat democratische stemmers het per definitie oneens zijn met acties van een republikeinse president. Heb jij zoveel protest gezien tijdens de eerste week van Bush jr of sr.? Nee.

 15. Richard023

  Je hoort ook helemaal niks meer over Reagan……selectief en discriminerend! Bah

 16. DENK

  @Jannie

  “Heb jij zoveel protest gezien tijdens de eerste week van Bush jr of sr.”

  Toen had je ook nog niet Soros die domme millennials betaalde om dat te doen met de linkse media aan zijn kant. De tijden zijn veranderd en links is alleen maar extremer en sneuer geworden, kijk maar naar de reactie hier van Marcel. Echt een eng mannetje is dat.

 17. Xerxes

  Richard023, bek houden!

 18. Marly van der velden Lover

  @DENK

  Gewoon verhalen blijven verzinnen om je eigen hersenspinsels recht te praten. Deden ze na WO2 ook.

 19. Walter

  Ik wil de mening van een inwoner uit Texas, Minnesota of Ohio horen, en niet telkens celebrities als Beyonce en Rihanna, die popiejopie-reageren op dit soort berichten. Laat staan een stoker als Madonna.
  Zielige personen, en de doorsnee Amerikaan hoor je niet over hoe Trump het nu doet. Anti-Trump-”aanhangers” zitten de boel in USA op te naaien…

 20. ik durf dit te zeggen

  Die hele anti-Trump propaganda bij de NOS, de VARA, en RTL4 etc is weer zo voorspelbaar en natuurlijk weer huilende kindjes in beeld brengen, dat doet het goed bij de gemiddelde burger.

 21. Anoniem

  @Walter

  Typisch Walter. Mensen die het niet met Waltertje eens zijn, doen popiejopie. Dat hij daarmee net zo erg is als de mensen waartegen hij ageert, snapt hij niet.

 22. Panda

  @Remco73: De aanval openen op gezin en heteroseksualiteit? Damn… mensen die dat soort taal uitslaan weten niet waar ze het over hebben. Letterlijk niet hoor. Die denken dat biologie al linkse propaganda is. Nog meer biologie: denkbeelden als dat zijn het resultaat van tien generaties inteelt.

 23. Claire

  Ik wil nu weleens voorstanders van Trump horen en niet die hysterische huil enge botoxkoppen nep sterren.

  Ik word door die hetze tegen Trump alleen maar bevestigd dat hij het juist goed doet.

 24. Anoniem

  Volgens mij vind Trump het geweldig ,negatief of positief als ze het maar over je hebben.

 25. magere marc

  Tijd dat trump zijn principes toont en landen zoals saudi arabie op de lijst zet.

 26. DENK

  Ga jij maar gewoon weer een lijntje snuiven, Marly.

 27. Marly van der velden Lover

  In de oorlog had jij je aangesloten bij de NSВ.

 28. DENK

  En in de oorlog zou jij het gaatje van Hitler’s herderhond hebben uitgelikt. Terug in je hok, Marly!

 29. DENK

  En in de oorlog zou jij het gaatje van Hitler’s herdershond hebben uitgelikt. Terug in je hok, Marly!

 30. Mieke

  Meeste media is anti trump is niet echt geloofwaardig op deze manier

 31. GW

  Vanaf dag één is Trump bij zowel Pauw, DWDD, Jinek, Nieuwsuur, Nos Journaal, RTL Nieuws, Late Night en Boulevard compleet afgefikt. Ik hoor het Nieman nog zeggen aan de RTLLN-tafel: “Hij maakt geen schijn van kans tegen Clinton”.

  Ik ben niet per se fan van Trump en elke president moet kritisch bekeken worden, dus ook Trump, maar de aan massahysterie grenzende waanzin, het moralistische u-moet-Trump-haten-gedrein van een groep slecht tegen hun verlies kunnende journalisten, celebs en jankmillenials loopt echt de spuitgaten uit. Ook de uitzending bij Jinek van 24 januari jongstleden was stuitend. Er was totaal geen item over Trump maar toch kreeg Jinek het voor elkaar om binnen 2,5 minuut op zwaar pathetische toon aan v.d. Ende te vragen of Trump hem bang maakte. Voor het half uur om was, was de naam Trump al een keer of 25 gevallen en gebashd. Voor de volgende keer graag wat dramatische vioolmuziek op de achtergrond. Echt, zo vermoeiend. Theodor Holman somde het laatst nog mooi op door te twitteren: “Volgens mijn belastinggeld ben ik tegen Trump #dwdd.” En daar is alles mee gezegd. Dat van der Linden zich hierover durft uit te spreken is gezien het huidige klimaat moedig.

  Graag meer relativering, minder emotie, meer feiten en meer tegengeluid in de Nederlandse verslaggeving rond Trump. Please!

  @Huiskamer:

  Ik heb ’t gesprek met Wierd Duk live gezien vanochtend en zoals gewoonlijk sprak hij weer wijze woorden. Hier het item met hem:
  http://wnl.tv/gemist/goedemorgen-nederland-201701310710/

 32. Ach

  @GW

  Het blijft hilarisch hoe mensen blijven tetteren dat Trumps tegenstanders niet tegen hun verlies kunnen. Wie was ook weer degene die de uitslag alleen zou accepteren als hij won? Juist.

 33. Roger

  @Ach

  Uhm, wie waren ook alweer degenen die klaagden dat Trump dat zei? En dan zelf niet de uitslag willen accepteren. Het zou hilarisch zijn, als het niet zo bedroevend was.

 34. JasperV

  Marc heeft helemaal gelijk, we worden door de media eenzijdig voorgelicht en iedereen praat elkaar na.

 35. Xerxes

  @Roger

  Bek dicht, bolle.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.