Dieuwertje Blok bezorgd over tv-carrière

Sinterklaasjournaal-ster Dieuwertje Blok maakt zich enige zorgen over haar televisiecarrière. Ze zit tijdelijk werkloos thuis. Dat vertelt de presentatrice in weekblad Weekend. Blok denkt niet dat er een vervolg komt op haar programma Landinwaarts. “We hebben stiekeme hoop, maar we vrezen van niet. Mijn tv-carrière staat daardoor even in de parkeerstand. Ik heb op dit moment geen ander programma. Vroeger raakte ik daar enorm van in de put, maar dat heb ik niet meer.”

Ze zit niet bij de pakken neer. “Ik ken het klappen van de zweep en weet wat mijn werk met zich meebrengt: hoge pieken, maar ook diepe dalen. Ik zit nu even in het dal. Als freelance presentatrice heb je geen zekerheid. En niets is voor de eeuwigheid.”

Op dit moment geniet Blok van haar privéleven. Ze is oma voor de kinderen van haar echtgenoot. Haar eigen kinderen hebben als twintigers nog geen kinderen. En daar is ze maar al te blij mee. “Dat is niet omdat ik geen oma wil zijn, maar omdat ik graag wil dat mijn kinderen nog even van het leven genieten voor ze de verantwoordelijke taak van een gezin op zich nemen.”

In december is Blok wel weer gewoon te zien als presentatrice van het Sinterklaasjournaal.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen