Dieuwertje Blok bezorgd over tv-carrière

Geplaatst op do 12 jan 2017 om 8:30

Sinterklaasjournaal-ster Dieuwertje Blok maakt zich enige zorgen over haar televisiecarrière. Ze zit tijdelijk werkloos thuis. Dat vertelt de presentatrice in weekblad Weekend. Blok denkt niet dat er een vervolg komt op haar programma Landinwaarts. “We hebben stiekeme hoop, maar we vrezen van niet. Mijn tv-carrière staat daardoor even in de parkeerstand. Ik heb op dit moment geen ander programma. Vroeger raakte ik daar enorm van in de put, maar dat heb ik niet meer.”

Ze zit niet bij de pakken neer. “Ik ken het klappen van de zweep en weet wat mijn werk met zich meebrengt: hoge pieken, maar ook diepe dalen. Ik zit nu even in het dal. Als freelance presentatrice heb je geen zekerheid. En niets is voor de eeuwigheid.”

Op dit moment geniet Blok van haar privéleven. Ze is oma voor de kinderen van haar echtgenoot. Haar eigen kinderen hebben als twintigers nog geen kinderen. En daar is ze maar al te blij mee. “Dat is niet omdat ik geen oma wil zijn, maar omdat ik graag wil dat mijn kinderen nog even van het leven genieten voor ze de verantwoordelijke taak van een gezin op zich nemen.”

In december is Blok wel weer gewoon te zien als presentatrice van het Sinterklaasjournaal.

Foto: VARA
22 Reacties op “Dieuwertje Blok bezorgd over tv-carrière”


 1. Thijn

  Komt ervan als je zo omgaat met Zwarte Piet

 2. Walter

  Medelijden voor haar kinderen, met haar irritante bemoeizucht. Die kinderen van haar bepalen zelf wat ze doen, en niet mevr. ”anti-Zwarte Piet” Blok. Misschien heeft iemand bij de regionale zender een baantje voor deze bemoeial?

 3. Huib

  Beter dat ze ook vertrekt als presentatrice van het Sinterklaasjournaal. Kan ze nog een keer jammeren bij DWDD over al die gemene rascistische Nederlanders en dan zijn we van haar af.

 4. Flits Bom

  Daar kreeg ik vroeger de worst wel in gaar.

 5. Wow

  Voor mensen die de NLse normen en waarden niet respecteren is hier geen plaaats. Dat geldt wat mij betreft voor asieleisers maar ook voor oma Blok en ndere grachtengordeltypes die het met een paar procent voor de overgrote meerderheid verpesten.

 6. Bart M.

  @Flits Bom; ze is inmiddels een oude zeurende zuurpruim en behoorlijk verlept.

 7. Insider

  Laat haar maar snel vertrekken bij het Sinterklaas journaal. Ze heeft daar NIKS meer te zoeken. Zwarte Piet is toch racistisch? Rot dan op. Het volk wil zwarte Piet en daar kan geen zenderbaas beslissen voor ons.

 8. Kaaskijker

  Ze heeft zich ook wel onmogelijk gemaakt na haar Zwarte Piet-uitspraken. En die Dolores Leeuwin heeft haar carrière ook geparkeerd, daar horen we nooit meer wat van.

  http://www.nu.nl/media/4188199/sinterklaasjournaal-presentatrice-oneens-met-huidige-vorm-zwarte-piet.html

 9. Tja

  Dieuwertje, verkas naar Spanje en solliciteer bij Sinterklaas als Human Resources manager, met als specialisatie (…….)Pieten

 10. Woodstock

  Tijd voor botox Diewertje, botox!

 11. Roger

  Ach guttegut toch. En moeten we nu medelijden hebben?

 12. Erik

  Als de NOS weer een dergelijk saai Sinterklaasjournaal uitzendt als in december denk ik dat Blok het hele jaar zonder werk zit.

 13. Frank

  Wat zit dat mens toch te zeuren ze is al in de 60 volgens mij. Ga lekker met pensioen en ga genieten van je geld. Het leven is maar kort.

 14. magere marc

  verbijsterend dat ze ongevraagd het sinterklaasverhaal mag herschrijven zonder dat ze een ontslagbrief op de mat krijgt.

 15. lvs2015

  Tja… en dan kan je wel jammer Dieuwertje maar dan had je ook maar niet mee moeten gaan in die racistische anti-zwarte Piet leugen want waar zijn die mensen nu die toen zo begaan met je waren vanwege je toenmalig standpunt? Juist…nergens m.a.w. heeft je geen zier opgeleverd, wel meer ellende met je keuze voor de racisten van dit land die alleen voor eigen agenda liegen en bedriegen. Maar Dieuwerje als je werkloos thuis zit dan weet je dat veel mensen callcenter werk gaan doen of iets in die trant. Of je kan natuurlijk een gang maken naar het UWV en dan mag je buiten gaan lopen met zo een Gemeentelijke dienst in vuil prikken. Of voel jij je daar tegoed voor? Iets zegt mij van wel. Maar ja, denk maar er boven te kunnen staan: Vroeg of laat drogen je reserves op qua geld en moet je wel naar het UWV gaan en ‘vervelend’werk gaan doen.

 16. Foutje Bedankt

  Ik zeg, hup mee naar Turkije in de zak van Zwarte Piet!

 17. echtwaar

  Oma moest maar eens stoppen.

 18. aammehoela

  Ze heeft het helemaal verprutst na die stompzinnige opmerkingen bij DWDD. “We weten het nu beter dan vroeger oftewel zij behoort tot de kleine 20% Nederlanders die in de Randstad wonen en enkel daar tegen Zwarte Piet zijn.
  Dieuwertje, je bent oma, weg van de tv en geniet achter de geraniums met je kleinkinderen van je oude dag. Wegwezen, doei…………

 19. Henk Jan

  Tsja, geen Zwarte Piet? Dan kijkt Nederland niet.

 20. Anoniem

  Misschien wordt het voor Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer ook eens tijd om het stokje over te dragen aan de jongere generatie.

 21. rick

  Aldus de succesvolle programmamakers/reaguurders van de Mediacourant.

 22. Insider

  Rick mag graag tegen ons reaguurders aanschoppen he? Of trollen?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.