Danny Ghosen verkoos EO boven WNL

Danny Ghosen verkoos in 2014 een overstap naar de EO boven een overstap naar WNL. Dat heeft WNL-baas Bert Huisjes gezegd op Radio 1, waar hij samen te gast was met de tv-maker. Ghosen werkte in dat jaar nog bij omroep PowNed, waar hij een paar jaar eerder werd binnengehaald door Huisjes, die nu dus baas is van WNL. “Ik heb hem aangenomen bij PowNed. Later heb ik hem nog een keer aangenomen bij WNL, maar toen kreeg hij toch een aanbod dat nóg beter was.

Voordat Ghosen bij PowNed terechtkwam, werkte hij bij Multiculturele Televisie Nederland. Daar werd hij gespot door Huisjes. “Ik weet nog dat ik met Dominique Weesie naar Danny Ghosen zat te kijken toen hij een interview deed met een imam. Toen dacht ik: die jongen moeten we hebben. Ik heb hem bij PowNed binnengehaald.

Huisjes: “Het allerleukste vond ik dat toen ik hem aannam, hij nog bij de Kwik-Fit werkte. Toen zei hij: ‘Ik wil in de weekenden nog wel blijven werken, want ik laat die mensen niet stikken.’ Toen dacht ik: als je zo mentaal erin zit, ben je een topgozer.

Na PowNed, WNL en de EO, zit Ghosen nu bij de NTR. Op de vraag of het hem niets interesseert voor welke omroep hij programma’s maakt, zo lang hij ze maar kan maken, zegt hij: “Dat is ook weer niet waar. Ik wil wel mooie programma’s maken. Dat vind ik belangrijk. Programma’s waar ik mezelf in kwijt kan. Destijds kon het bij WNL, maar ik dacht dat naar de EO een betere overstap zou zijn.”

Foto: VARA

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen