Humberto Tan stort in tegenover Eva Jinek

RTL 4 begint het talkshowjaar 2017 slecht: voor de derde dag op rij scoorde RTL Late Night woensdagavond minder kijkers dan concurrent Jinek op NPO 1. Ditmaal is het verschil wel heel erg groot: RTL Late Night stort in tot 577.000 kijkers (13,7 procent), terwijl Jinek ervandoor gaat met 933.000 kijkers (28,0 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is een unicum dat NPO 1-ster Eva Jinek zo veel avonden op rij meer kijkers trekt dan Humberto Tan.

RTL Late Night lijkt qua kijkcijfers over zijn hoogtepunt heen. De afgelopen maanden wist ook Pauw regelmatig meer kijkers te bekoren dan het RTL 4-programma.

Wellicht heeft de kijker meer behoefte aan een urgentere talkshow over maatschappelijke onderwerpen, dan aan een talkshow met vooral human interest, seks en promotie voor RTL-programma’s.

Tan had woensdagavond wéér Goedele Liekens aan tafel zitten om over seks te praten. Dit keer kwam ze vertellen over de ‘fascinatie voor seks op bijzondere locaties’, een absoluut non-onderwerp. Verder kwam Waylon weer een liedje zingen.

Jinek had onder meer minister Jet Bussemaker, Blendle-koning Alexander Klöpping en Amerika-kenner Charles Groenhuijsen aan tafel zitten.

Gelukkig voor Tan komt de vrijdagavond er weer aan, want dan is het met de lead-in van The Voice of Holland vrijwel onmogelijk om van Jinek te verliezen.

Lees ook: Eva Jinek al twee dagen te sterk voor Humberto Tan (woensdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen