Bejaarde boos: Paul Witteman weigert knuffel

Het knuffelexperiment dat Paul Witteman in november hield in zijn NPO 2-programma Witteman Ontdekt: Het Geluk heeft geleid tot veel knuffelverzoeken op straat. Dat vertelt de VARA-presentator in zijn column in VARAgids. Het item is niet onopgemerkt voorbij gegaan. “Dat onderdeel heeft verreweg de meeste reacties opgeleverd, zodanig dat ik op straat regelmatig word aangehouden met het verzoek van willekeurige voorbijgangers om hem of haar eens stevig te knuffelen.”

Hij weigerde die verzoeken. “Met het oog op de griepepidemie heb ik alle verzoeken afgehouden. Een wat oudere man werd boos, of deed alsof. ‘Wat ben je toch een arrogante kwast,’ riep hij, terwijl hij doorliep.”

Tijdens het tv-onderzoek knuffelde hij wél vreemden. Het uitgangspunt was dat hij de proefpersonen zonder enig vooroordeel tegemoet zou treden en de betreffende persoon zo stevig zou vastpakken dat ontsnappen onmogelijk was.

Een van de deelnemers was mij niet onbekend, dat was Astrid Joosten en dat leverde meteen een totaal ander gevoel op, althans bij mij, zonder dat ik kan zeggen dat het ultieme geluk daarmee in een klap bereikt werd. Maar ik begrijp nu wel hoe het werkt. Tip voor 2017: knuffelen“, besluit hij in de gids (via Blendle).

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen