RTL Nederland stopt met teletekst

RTL Nederland stopt per 1 april 2017 met het aanbieden van nieuws via teletekst. Alleen de pagina’s 888 en 889 blijven benaderbaar op RTL TEXT als bron voor de ondertiteling voor doven en slechthorenden. Dat heeft de zender laten weten. Volgens RTL is teletekst niet belangrijk meer. “Veel functies van teletekst zijn inmiddels overgenomen door nieuwswebsites, sociale media en de Elektronische Programma Gids. Het aantal gebruikers van RTL TEXT liep daardoor terug.

Het medium is volgens RTL niet meer rendabel genoeg om het in stand te houden. “Consumenten die RTL TEXT na 1 april 2017 raadplegen, worden op de hoofdpagina geattendeerd op het stoppen van RTL TEXT en doorverwezen naar andere nieuwsbronnen.”

Bij de NPO wordt wel vastgehouden aan teletekst. Er zijn bij de publieke omroep nog geen plannen om te stoppen met het verouderde medium.

RTL gaat vooralsnog wel door met televisie.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen