RTL Live hoopt alsnog Tijd voor MAX te verslaan

RTL 4’s vijf-uurshow RTL Live heeft nog steeds de ambitie om NPO 1’s vijf-uurshow Tijd voor MAX te verslaan. Dat zegt presentatrice Angela Groothuizen in Televizier. De kijkcijfers van RTL Live vallen nog steeds erg tegen. Waar Tijd voor MAX vorige week 531.000 kijkers en 21 procent marktaandeel scoorde, kwam RTL Live niet verder dan 274.000 kijkers en 11 procent. Op de vraag of ze blij is met kijkcijfers van om en nabij de 300.000 kijkers, zegt Groothuizen: “Nee, die moeten echt omhoog.”

Er is nog steeds ambitie, aldus Groothuizen. “Uiteindelijk willen we beter scoren dan Tijd voor MAX op NPO 1. We zijn een serieuze concurrent, dus dan moet je er alles aan doen om dat programma te verslaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken, maar dat kost tijd.

Groothuizen moest in het begin flink wennen aan het programma. “Wat ik lastig vind, is dat je je zo aan de timing moet houden. Je moet precies weten hoe lang je hebt voor een onderwerp, totdat een reclameblok of een nieuw item begint. Dat is best ingewikkeld tijdens een gesprek, want je wilt ook aandachtig naar je gast luisteren. Die routine begint nu langzaam te komen.

Wat brengt 2017 voor Groothuizen naast RTL Live? “In het voorjaar begint Holland’s got talent weer. Verder kom ik later dat jaar – waarschijnlijk pas volgend seizoen – met twee nieuwe programma’s: Voor ik het vergeet, over jonge mensen met Alzheimer, en een juridisch programma. Genoeg te doen dus.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen