Volkskrant haalt uit naar RTL-ster Anna Nooshin

Geplaatst op Mon 19 Dec 2016 om 14:03

De Volkskrant haalt in een groot artikel hard uit naar RTL Boulevard-deskundige Anna Nooshin en een aantal andere vloggers. Het zijn rolmodellen met weinig inhoud. Dat is te lezen in de kiosk. Social influencers zoals Nooshin genieten een sterrenstatus onder met name tienermeisjes. “Zonde dat juist zij zo’n traditioneel vrouwbeeld uitdragen“, vindt het dagblad dan ook. “Anna Nooshin deelt foto’s van haar nieuwe schoenen, haar make-up tijdens fotoshoots, of de kleding die ze draagt.”

Ze plaatst filmpjes met titels als ‘Tanden bleken’ en ‘Mijn duurste schoenen ooit’. “Deze vrouwen hebben succes door zich te gedragen naar het ouderwetse idee van hoe een vrouw hoort te zijn. Wat haar leuk, aantrekkelijk en bewonderenswaardig maakt. Geen video’s over seksisme, maar over hoe je je nepwimpers opplakt.”

Het is een ‘gemiste kans’, vindt de Volkskrant. “Er is blijkbaar een enorme behoefte aan video’s die over weinig gaan. Met praten over schoenen en oogschaduw is niks mis, maar influencers tonen zo een wel erg eendimensionaal beeld van vrouwelijkheid.

De krant hoopt dat Nooshin niet zo oppervlakkig is als ze overkomt. “Durf eens wat meer aan te kaarten dan je nieuwste designertas of laatste beautybehandeling. Want juist jullie hebben het bereik én een stem.

Het Volkskrant-artikel Rolmodel met weinig inhoud kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
30 Reacties op “Volkskrant haalt uit naar RTL-ster Anna Nooshin”


 1. paul

  er is dus blijkbaar een doelgroep voor dit soort filmpjes.. waarom zou ze dit veranderen?

 2. Anonymous

  Ze kan niets meer aan kaarten dan ze nu doet omdat haar denk wereldje heel beperkt is. Dom en irritant meisje dat te veel aandacht krijgt op televisie. Vooral bij RTL.

 3. snuifje

  Dit soort types stimuleert de 2-deling in de maatschappij. Enkel de focus op bezit en status. Dat maakt je belangrijk en geliefd. En als over 5 jaar blijkt dat de wereld iets anders in elkaar zit, geef je de overheid de schuld.

 4. Anonymous

  Het meest walgelijke ding ooit in expeditie robinson. Eindelijk eruit.

 5. Rubicon

  Hallo MC. Staat ook goed verhaal van Geelen en WNL in Volkskrant. Zijn jullie daar al ingedoken?

 6. Ans

  Ook niet iedereen zit te wachten op de Volkskrant teksten, waarvan zij vinden dat ze zo inhoudelijk zijn. Leven en laten leven.

 7. Rubicon

  @Ans. Is urgent media onderwerp waar WNL zware beschuldiging naar hoofd krijgt gegooid. Juist een zichzelf respecterende mediasite moet daar induiken. Maar heb gevoel dat ze liever quotes halen uit Party en Weekend

 8. Marc E. Putto

  veel jaloezie, ook bij de Volkse Courant. Menigeen is strontjaloers op deze exotische vrouw die nog poen heeft ook inmiddels.

 9. Bram

  Gelukzoekster die Nooshin!
  Ga Iran pesten!

 10. Niet Ans

  @Rubicon

  Vertel.

 11. Rubicon

  @ Niet Ans http://www.volkskrant.nl/opinie/npo-is-er-voor-iedereen-maar-niet-voor-rouwende-moeders~a4436525/?hash=0d79849281382931fd52694efeb232cbf4ad4291

 12. Jables

  Ja want als zij diep feministische blogs zou maken zou ze natuurlijk hetzelfde bereik hebben. Wat een vreselijke onzin. Zij bedient een publiek wat geïnteresseerd is in deze content, get over it. Als Nooshin daarmee zou stoppen dan zoeken ze dat wel ergens anders.

 13. Niet Ans

  @Rubicon

  Dank u.
  Dat zal MC wel niet interessant vinden, ze hebben vooral interesse in artikelen die geschreeuw opleveren.

 14. Robert

  Iedereen is tegenwoordig een deskundige of een ster. Zij mag echter wel zelf weten wat zij wil doen, als al de meisjes van tegenwoordig daar naar willen kijken doet ze het goed. Kan me niet voorstellen dat dezelfde meisjes de Volkskrant lezen.

 15. Rubicon

  Nogmaals MC: Staat goed verhaal van Geelen en WNL in Volkskrant. Zijn jullie daar al ingedoken?

 16. Mike

  ‘Jaloezie’ is toch wel zo’n stomvervelend en vervelend middel geworden om elke discussie af te kappen. Deze journalist heeft gewoon een punt.

 17. Niet Ans

  @Rubicon

  MC voluit schrijven, dan wordt je reactie vastgehouden en weet je zeker dat MC hem moet lezen (ter beoordeling).

 18. Kaaskijker

  Anna Nooshin wilt ook gewoon de oppervlakkige beauty & lifestyle deskundige zijn. Veel meer kan ze ook niet, anders begin je niet aan zulke Youtube kanalen. Je kan wel meer uit Nooshin willen wringen maar je krijgt er niet meer uit. Dit blijft het gewoon.

 19. G

  Dat is toch geen ster

 20. PVV wordt lekker de grootste

  Dit is een gelukzoekster pur sang; die over de ruggen van Germaans-Nederland poen probeert te verdienen.

 21. JanJoopJaapJohannes

  Nee, ‘pur sang’ is lekker Germaans-Nederlands, dwaas!

 22. daan

  Ze doet alles voor het geld deze vluchteling. Haar enige doel in het leven is miljonair worden. Dan ben je echt kortzichtig.

 23. Partij voor de Vrijheid

  @daan
  Eenmaal haar doel bereikt gaat ze terug naar Iran. Wedden??? Ze is namelijk zoals de meeste Iraniërs een Perzische-nationalist.

 24. remco

  De meeste Iraniërs zijn niet mooi en vaak extreem-links!

 25. Vinn

  Dit slaat nergens op.. Deze “social influers” zijn juist het perfecte beeld van zelfstandige vrouwen! Ze verdienen meer geld dan menig man en zijn carriere bewust, stellen bijv het krijgen van kinderen hierom uit enz. Juist dus totaal niet het ouderwetse beeld.

  Vrouwen, kleding, makeup etc zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en juist zij maken hier gebruik van om succesvol te zijn. wat laat zien dat ze kennis hebben van wat de volgers willen zien.

  Ik moet altijd lachen om kritiek op vloggers enzo. Zij lachen zich dood met het geld wat binnen komt.

 26. Anna Nono-shin

  @Vinn

  Dombo. Ik heb ook kritiek op criminelen en die lachen zich ook dood met het geld dat binnenkomt. Wat wil je nou eigenlijk zeggen?

 27. Herman

  Ze wil toch alleen maar rijk worden? voor principeshoef je duidelijk niet bij haar aan te kloppen.

 28. Anonymous

  @Vinn Veel geld voor gebakken lucht! Het is triest gesteld met de wereld. Ik heb liever dat ouderwetse i.p.v. dit soort wijven.

 29. Esmée

  Ze is cum laude afgestudeerd, dus dom is ze sowieso niet. Ze heeft van haar passie haar werk gemaakt en verdient er goed mee. Wat wil een mens nog meer? Mensen met interesse in diepzinnige filmpjes, volgen waarschijnlijk andere vloggers.

 30. Celest

  Wauw wat een kortzichtige en stereotyperende reacties hinder dit artikel. Ik ben den vrouw, hoogopgeleid, lees de Volkskrant maar kijk ook YouTube video’s van Anna Nooshin. Erg jammer dat dit artikel enkel één kant laat zien van haar video’s. Er worden inderdaad video’s geplaatst over mode en make-up, maar Anna laat ook zien hoe hard ze werkt (ze is niet alleen vlogger maar heeft een succesvolle lifestyle website, boeken en verschillende collecties is samenwerking met merken). Daarnaast laat ze zien hoe ze haar leven als immigrant in Nederland heeft opgebouwd en wat haar ervaringen zijn als immigrant. Ook bijzonder trouwens hoe mensen beginnen over haar afkomst, als immigranten niet werken/een toekomst opbouwen, maar als ze dat wel doen blijkbaar ook niet? Jammer Volkskrant, gemiste kans voor een inhoudelijk gedegen artikel dat beide kanten van de medaille laat zien. Dit artikel klinkt bijzonder zuur.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.