Volkskrant haalt uit naar RTL-ster Anna Nooshin

De Volkskrant haalt in een groot artikel hard uit naar RTL Boulevard-deskundige Anna Nooshin en een aantal andere vloggers. Het zijn rolmodellen met weinig inhoud. Dat is te lezen in de kiosk. Social influencers zoals Nooshin genieten een sterrenstatus onder met name tienermeisjes. “Zonde dat juist zij zo’n traditioneel vrouwbeeld uitdragen“, vindt het dagblad dan ook. “Anna Nooshin deelt foto’s van haar nieuwe schoenen, haar make-up tijdens fotoshoots, of de kleding die ze draagt.”

Ze plaatst filmpjes met titels als ‘Tanden bleken’ en ‘Mijn duurste schoenen ooit’. “Deze vrouwen hebben succes door zich te gedragen naar het ouderwetse idee van hoe een vrouw hoort te zijn. Wat haar leuk, aantrekkelijk en bewonderenswaardig maakt. Geen video’s over seksisme, maar over hoe je je nepwimpers opplakt.”

Het is een ‘gemiste kans’, vindt de Volkskrant. “Er is blijkbaar een enorme behoefte aan video’s die over weinig gaan. Met praten over schoenen en oogschaduw is niks mis, maar influencers tonen zo een wel erg eendimensionaal beeld van vrouwelijkheid.

De krant hoopt dat Nooshin niet zo oppervlakkig is als ze overkomt. “Durf eens wat meer aan te kaarten dan je nieuwste designertas of laatste beautybehandeling. Want juist jullie hebben het bereik én een stem.

Het Volkskrant-artikel Rolmodel met weinig inhoud kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen