‘Radio 2 heeft duurste dj-team van alle radiozenders’

Patrick Kicken, tot voor kort dj voor Radio Veronica, wil als politicus voor de OndernemersPartij onder andere het radioklimaat in Nederland veranderen. “Met name NPO Radio 2 en 3FM spelen al jaren vals“, zegt hij tegen Ohjajoh.nl. Radio 2 en 3FM lijken net commerciële zenders, maar zwemmen tegelijketijd in belastinggeld, aldus de radiomaker. Hij vindt het valse concurrentie. “Het deejayteam van Radio 2 is bij elkaar opgeteld het duurste van Nederland“, zo legt hij uit.

Het is belachelijk, vindt hij. “En met hun Top 2000, een idee wat ze gewoon gejat hebben van de commerciële radio, smijten ze ieder jaar december heel Nederland vol met posters en maken ze er een mega groot marketingspektakel van, ondersteund door de NPO-tv-zenders.”

Hetzelfde geldt voor het Glazen Huis van 3FM, zegt Kicken. “En dat dan maar allemaal onder de noemer ‘kijk ons eens maatschappelijk betrokken zijn!’. M’n reet, dit is gewoon de reinste valse concurrentie.”

Het kan volgens Kicken niet langer zo. “Radiomensen uit Amerika wrijven zich twee keer in de ogen als ze zien hoe de radiomarkt hier in Nederland eruit ziet. De duurste en bekendste deejays van Nederland werken bij de Publieke Omroep.”

Ook al die verkiezingen van ‘tv- en radioster van het jaar’ is me een doorn in het oog. Verkies liever de ondernemer of zakenman van het jaar, die keihard geknokt heeft om zijn/haar bedrijf van de grond te krijgen.”

Het interview met Patrick Kicken kunt u lezen op Ojajoh.nl.

Foto: Radio Veronica

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen