Rutger Castricum kritisch over speech Terlouw in DWDD

Rutger Castricum komt in een filmpje van PowNews terug op de veelbesproken toespraak van Jan Terlouw in De Wereld Draait Door. Hij vindt het wereldbeeld van de D66-coryfee verwrongen. Dat laat hij blijken op YouTube. Terlouw riep op tot meer vertrouwen in elkaar en memoreerde aan de tijd waarin mensen nog touwtjes door brievenbussen deden om de deur mee te openen. Dat is volgens Castricum echter geen optie meer, demonstreert hij in een in scène gezet filmpje.

De samenleving van toen is niet meer, aldus Castricum. “Natuurlijk moeten er nog touwtjes uit de brievenbussen kunnen hangen, want het gaat om vertrouwen. Dat is niet naïef. We hoeven niet te erkennen dat tijden zijn veranderd. Nee, het gaat om geloof, hoop en vertrouwen”, zegt de presentator cynisch.

In de fictieve reportage van Castricum is te zien hoe inbrekers een huis binnensluipen, hoe een dame beroofd wordt van haar handtas en hoe een dame in haar auto verkracht wordt door twee heren.

Dat laatste doet denken aan het ernstige delict dat onlangs belicht werd in Opsporing Verzocht. Hierbij werd een vrouw bruut verkracht in haar eigen auto.

Foto: PowNews

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen