‘NPO pakt bijklussende Giel Beelen aan’

De NPO heeft besloten haar inhuur- en beloningsbeleid van presentatoren aan te passen. Er is namelijk gebleken dat één presentator, naast werkzaamheden als presentator voor een van de omroepen, ook betaalde promotiewerkzaamheden voor de NPO heeft verricht. Dat heeft de NPO laten weten. Het AD en De Telegraaf weten het zeker: het gaat hier om Giel Beelen. Recent lekte namelijk uit dat hij niet 440.000 euro verdient, zoals het jaarverslag van de VARA meldde, maar 565.000 euro.

Die salarisbonus was dus een betaling van promotiewerkzaamheden, melden de kranten. In het persbericht stelt de NPO: “De NPO vindt deze combinatie naar de huidige maatstaven onwenselijk. De NPO heeft daarom haar inhuurbeleid aangepast zodat dergelijke afspraken in de toekomst niet meer zullen voorkomen.”

De NPO gaat ook met de omroepen in gesprek om de beloning van presentatoren in het kader van de nieuwe Code Goed Bestuur nader tegen het licht te houden. Bij de besteding van publieke middelen hoort een verantwoord beleid.”

Ondanks de bonus voor Beelen, is Matthijs van Nieuwkerk nog steeds de NPO-ster met het hoogste salaris. Hij kreeg in 2015 namelijk 580.000 euro.

Foto: VARA/Hans Peter

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen