MAX bevestigt: Geheugentrainer ook in 2017 op tv

Het tv-programma MAX Geheugentrainer zal ook in 2017 te zien zijn bij de publieke omroep. De hersengymnastiekshow gaat op NPO 1 zijn tiende jaargang in. Dat meldt Omroep MAX. Twee ankers van de ochtendprogrammering van NPO 1 krijgen nieuwe seizoenen. “Beweeg vanaf 2 januari mee met Olga Commandeur en Duco Bauwens in Nederland in Beweging. Houd daarnaast dagelijks de hersenen in beweging met een portie hersengymnastiek met MAX Geheugentrainer.

MAX Geheugentrainer is een programma waarmee ouderen hun geheugen kunnen trainen. Toch is de dagelijkse ochtendshow, die afwisselend gepresenteerd wordt door Jan Slagter en Pauline Spiering, niet onomstreden.

De digitale ouderenzender ONS, voorheen NostalgieNet, noemde Geheugentrainer vorig jaar nog ‘vreselijk’. “Een MAX-programma als Droomhuis Gezocht zouden wij ook best willen hebben, maar niet De Geheugentrainer. Testen of het nog wel een beetje werkt daarboven, daar krijg ik een beetje de kriebels van“, zei zenderbaas Patrick ouwens.

Geheugentrainer gaat er vanuit dat ouderen kennelijk niets meer kunnen onthouden, meent Ouwens. “Wij laten zien dat het daar wél in orde is, een meer positieve vibe.

Het programma is elke werkdag om 9.40 uur te zien op NPO 1. De herhaling is de volgende ochtend om 6.10 uur.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen