Sylvana Simons: ‘Giel en Johan beloond voor racisme’

Sylvana Simons vindt het verkeerd dat Johan Derksen en Giel Beelen niet zijn gestraft voor de grapjes die zij over haar hebben gemaakt. Dat vertelt ze in de Volkskrant. Simons vindt het oneerlijk ten opzichte van onbekende mensen. “Weet je wat ik onrechtvaardig vind? Dat een postbode uit Brabant zijn baan verliest omdat hij een racistische opmerking heeft geplaatst op Facebook, terwijl mensen als Johan Derksen en Giel Beelen beloond worden met zendtijd als zij racistische grapjes maken.

Beelen en Derksen zijn er maar makkelijk mee weggekomen, vindt ze. “Natuurlijk moeten sancties volgen als iemand zich racistisch uitlaat, maar mensen als Derksen en Beelen stellen ondertussen het voorbeeld en worden nauwelijks aangesproken op hun moreel kompas. Geen wonder dat die postbode zich vrij voelt zulke opmerkingen te maken.

Er is volgens Simons nog veel werk te verzetten als het gaat over migrantenacceptatie. “Er zijn bovendien genoeg witte mannen die óók gemarginaliseerd worden door het huidige beleid, omdat ze bijvoorbeeld uit een lagere sociale klasse komen.

Medio oktober waren in Beelens ochtendshow op 3FM apengeluiden te horen, waarop hij ‘rustig Sylvana’ riep. Daarmee wilde Beelen naar eigen zeggen ‘inhaken op de rel met Johan Derksen’.

Derksen haalde in Voetbal Inside twee gezegdes door elkaar en zei per abuis dat Simons vast ‘zo trots als een aapje’ door het land loopt nu Zwarte Piet is afgeschaft door RTL. Het leverde hem een boze brief op van haar.

Het Volkskrant-interview met Sylvana Simons kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen