Koefnoen stopt na vijftien seizoenen

Het NPO 1-programma Koefnoen stopt na dertien jaar en vijftien seizoenen. Dat heeft NPO besloten in samenspraak met Avrotros, meldt producent Human Factor TV. Koefnoen past langer meer in de plannen voor de zaterdagavondprogrammering van de NPO. “Omdat de NPO veel vertrouwen heeft in het talent van de makers van Koefnoen heeft zij Owen Schumacher en Paul Groot gevraagd om een nieuw programma te ontwikkelen voor de zaterdagavond.

Paul Groot en Owen Schumacher vinden het ontzettend jammer dat Koefnoen moet stoppen. Zij zeggen: “We hebben de vijftien seizoenen Koefnoen met enorm veel plezier gemaakt. We begonnen het net een beetje onder de knie te krijgen.”

We zullen de samenwerking met ons hechte creatieve team ontzettend missen, maar sluiten niet uit dat onze types in de toekomst nog eens ergens anders zullen opduiken. Koefnoen is voor ons een manier van kijken geworden.

We zijn de Avrotros en de NPO dankbaar voor de unieke mogelijkheid om al die jaren in volledige creatieve vrijheid een eigen programma te maken en nemen de uitnodiging om na te denken over een opvolger dan ook graag aan.

Koefnoen was geen kijkcijferkanon. Ook het afgelopen seizoen scoorde weer steevast onder grens van één miljoen kijkers. De afgelopen twee keer dat er meer dan een miljoen mensen keken, was in oktober 2015 en in oktober 2014.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen