Inge Ipenburg hoopt dramaserie te verkopen

Inge Ipenburg hoopt met haar terugkeer als Martine Hafkamp in Goede Tijden Slechte Tijden niet alleen op meer theaterwerk, maar ook op een soepelere verkoop van een dramaserie die ze bedacht heeft. Dat vertelt de actrice in Story. Het helpt volgens Ipenburg als je op tv komt. “Ik besef dat het in mijn voordeel gaat werken als ik terugkom als Martine. Ik heb een nieuwe dramaserie voor IDTV geschreven. De kans dat die verkocht wordt, is natuurlijk groter nu ik weer op televisie kom.

Hetzelfde geldt voor ander schrijfwerk, aldus Ipenburg. “Ik heb het script gemaakt voor de toneelversie van de bestseller Paaz van Myrthe van der Meer. Reken maar dat méér mensen daarvan afweten als ik ervoor kies weer wat meer in de belangstelling te staan.

Haar rentree lijkt dus van alles te maken hebben met een commerciële gedachte. “Het zijn allemaal dingen die meespelen. Nog los van het feit dat ik ervan droom om het schrijven en acteren te combineren.

Zeker als je het hebt over zo’n product als GTST, dat na 25 jaar nog altijd actueel is en zichzelf keer op keer bewijst. Dan zou ik toch wel achterlijk zijn om te zeggen: ‘Nou nee, dát doe ik dan weer niet.’

Beroemd zijn helpt, besluit ze. “Kijk naar de Kardashians, die met niets kunnen wereldberoemd zijn geworden. De afgelopen tien jaar is er heel veel veranderd; we leven in een extreme celebrity-cultuur.

Ipenburg heeft jarenlang gezegd absolúút niet meer terug te willen keren in GTST. Mogelijk moet de soapserie nu alsnog de honger van haar portemonnee stillen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen